« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-10-02 09:09:23
Temat: dyniahej
robiłem curry z jagnięciną i dynią, zostało mi pół dyni (była wielkosci
piłki do siatkówki). co proponujecie z niej zrobić na ciepło, jako
samodzielne danie?
generalnie to troche 'nudne' warzywo (brak wyrazistego smaku) i fajnie
byłoby żeby 'nabrało rumiencow' w potrawie.
(Google'a mi nie wyłączyli, ale wolałbym potrawę z rekomendacją
pl.rec.kuchnia).
--
Pozdrawiam,
Marek
Podsumowując Twojego posta [o filmie] - brak scenariusza, brak gry
aktorskiej, a zamiast tego kopanina + efekty specjalne. To miał być film
czy benchmark dla projektora? <Leszek Maszczyk, pl.rec.film>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-10-02 09:19:22
Temat: Re: dyniaW Usenecie Marek <n...@n...w.pl> tak oto plecie:
>
> hej
> robiłem curry z jagnięciną i dynią, zostało mi pół dyni (była wielkosci
> piłki do siatkówki). co proponujecie z niej zrobić na ciepło, jako
> samodzielne danie?
> generalnie to troche 'nudne' warzywo (brak wyrazistego smaku) i fajnie
> byłoby żeby 'nabrało rumiencow' w potrawie.
> (Google'a mi nie wyłączyli, ale wolałbym potrawę z rekomendacją
> pl.rec.kuchnia).
Zupę zrób.
Np. taką: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_z_dyn
i
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-10-02 09:33:07
Temat: Re: dyniaMarek pisze:
> robiłem curry z jagnięciną i dynią, zostało mi pół dyni (była wielkosci
> piłki do siatkówki). co proponujecie z niej zrobić na ciepło, jako
> samodzielne danie?
> generalnie to troche 'nudne' warzywo (brak wyrazistego smaku) i fajnie
> byłoby żeby 'nabrało rumiencow' w potrawie.
Rzeczywiście dynia jest niezbyt ciekawa, ale dodatek szynki parmeńskiej
znakomicie poprawia jakość potraw z niej, można iść w stronię italskich
smaków i zrobić np. banalną zupę z dyni, dodając sporo przysmażonej
szynki prmn., albo makaron z sosem dyniowym + szynka. Do tego gałka
muszkatołowa, bazylia, oliwa, parmezan itp, co lubisz.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-10-02 10:05:32
Temat: Re: dynia
> Rzeczywiście dynia jest niezbyt ciekawa, ale dodatek szynki parmeńskiej
> znakomicie poprawia jakość potraw z niej, można iść w stronię italskich
> smaków i zrobić np. banalną zupę z dyni,
Bardzo poprawia urodę (a i smak troszkę urozmaica) "śmietanowy
kleks" z dobrej śmietany na środku talerza albo w innej wersji
kleks z oleju dyniowego (piękny ciemnobrązowy kolor i orzechowy
smak).
Zupa krem z dyni plus ten olej dyniowy nabiera wprost elegancji :)
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-10-02 11:46:45
Temat: Re: dyniaMarek pisze:
> hej
> robiłem curry z jagnięciną i dynią, zostało mi pół dyni (była wielkosci
> piłki do siatkówki). co proponujecie z niej zrobić na ciepło, jako
> samodzielne danie?
> generalnie to troche 'nudne' warzywo (brak wyrazistego smaku) i fajnie
> byłoby żeby 'nabrało rumiencow' w potrawie.
> (Google'a mi nie wyłączyli, ale wolałbym potrawę z rekomendacją
> pl.rec.kuchnia).
wydłub srodek nasraj do środka i to zeżryj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-10-02 15:50:15
Temat: Re: dyniaUstaw sobie kodowanie czy jak to się nazywa. takich krzaczorów jak w tym co
napisałaś dawno nie widziałem.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-10-02 16:05:01
Temat: Re: dyniaCześć Bbjk
Fri, 02 Oct 2009 11:33:07 +0200 w <news:ha4hcn$dpj$1@inews.gazeta.pl>
napisałeś:
> makaron z sosem dyniowym + szynka. Do tego gałka
> muszkatołowa, bazylia, oliwa, parmezan itp, co lubisz.
no właśnie chyba tym tropem pójdę, zupa byłaby dobra ale raczej na
pierwsze danie a ja myślę raczej o pełnym, ale jednodaniowym obiedzie.
--
Pozdrawiam,
Marek
"Tylko ludożerca nie gardzi człowiekiem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2009-10-03 09:28:50
Temat: Re: dyniaCześć Qrczak
Fri, 2 Oct 2009 11:19:22 +0200 w
<news:ha4gna$jo8$1@atlantis.news.neostrada.pl> napisałeś:
> Zupę zrób.
> Np. taką: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_z_dyn
i
niezle wygląda. może się skuszę :)
--
Pozdrawiam,
Marek
Strach ma wielkie oczy. Zatwardzenie jeszcze większe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2009-10-03 09:34:48
Temat: Re: dynia"Marek" <n...@a...w.pl> wrote in message
news:1rua78g0o6fum$.dlg@markowy.serwer...
> Cześć Qrczak
> Fri, 2 Oct 2009 11:19:22 +0200 w
> <news:ha4gna$jo8$1@atlantis.news.neostrada.pl> napisałeś:
>
> > Zupę zrób.
> > Np. taką: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_z_dyn
i
>
> niezle wygląda. może się skuszę :)
Fantastyczna jest na dowolnym rosole, warzywka i ugotowaną w nim dynię
miksujesz, doprawiasz pieprzem i gałką muszkatołową.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2009-10-03 12:51:05
Temat: Re: dyniakogutek pisze:
> Ustaw sobie kodowanie czy jak to się nazywa. takich krzaczorów jak w tym co
> napisałaś dawno nie widziałem.
>
>
dzięki
ale żeby tradycji stało się za dość
to powiem ci zebys zajrzał starej w pizde
tam jest od chuja krzaczorow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |