| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-02 22:04:44
Temat: dziczyzna...Witam,
dorwałem kawałek schabu z dzika, poszukuje dobrego przepisu na jego
przyrządzenie, może np. gulasz, (szkoda byłoby przerobić go na kotlety)
właściwie poszukuje przepisów na różnego rodzaju mięsa (brat jest myśliwym)
z dziczyzny ale teraz najbardziej zależy mi na przyrządzeniu kawałka dzika
:))
Pozdrawiam
AK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-03 15:38:29
Temat: Re: dziczyzna...
Użytkownik "Krajan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:av2d2n$amg$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> dorwałem kawałek schabu z dzika, poszukuje dobrego przepisu na jego
> przyrządzenie, może np. gulasz, (szkoda byłoby przerobić go na kotlety)
> właściwie poszukuje przepisów na różnego rodzaju mięsa (brat jest
myśliwym)
> z dziczyzny ale teraz najbardziej zależy mi na przyrządzeniu kawałka dzika
> :))
>
>
>
> Pozdrawiam
>
> AK
Gulasz ze schabu? Oszalałeś? To tak jakbyś zrobił chleb ze samlcem i
kawiorem. Na gulasz bierzemy łopatkę lub karkówkę. A schab polecam upiec w
całości, uprzednio go marynując...
Pozdrawiam,
KK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-03 18:43:26
Temat: Re: dziczyzna...
"Krzysztof Klimczak" <k...@n...plusnet.pl> wrote in message
news:av4aq9$1u6$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Krajan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:av2d2n$amg$1@news.onet.pl...
> > Witam,
> >
> > dorwałem kawałek schabu z dzika, poszukuje dobrego przepisu na jego
> > przyrządzenie, może np. gulasz, (szkoda byłoby przerobić go na kotlety)
> > właściwie poszukuje przepisów na różnego rodzaju mięsa (brat jest
> myśliwym)
> > z dziczyzny ale teraz najbardziej zależy mi na przyrządzeniu kawałka
dzika
> > :))
> >
> >
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > AK
>
> Gulasz ze schabu? Oszalałeś? To tak jakbyś zrobił chleb ze samlcem i
> kawiorem. Na gulasz bierzemy łopatkę lub karkówkę. A schab polecam upiec w
> całości, uprzednio go marynując...
>
> Pozdrawiam,
>
> KK
>
Oj..... chyba masz racje, to bedzie najlepsze rozwiazanie :)
Tylko ja nigdy nic nie marynowałem :(
Dzieki
AK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-04 08:32:03
Temat: Re: dziczyzna...On Fri, 3 Jan 2003 19:43:26 +0100, "Krajan" <m...@o...pl> wrote:
>Tylko ja nigdy nic nie marynowałem :(
to sie na szczescie samo robi, wiec neimasz sie czego obawiac :)
polecam sprawdzona marynate do dziczyzny: 3/4 butelki wina
cxzerwonego, 2 zabki czosnku, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 malego
selera, 1 cebula, pol peczka zielonej pietruszki, pol peczka swiezego
trymianku, listek laurowy (najlepiej tez swiezy, ale moze byc i
suchy), pare ziaren pieprzu - warzywa obrac i drobno pokroic lub
zetrzec na grubej tarce, czosnek zmiazdzyc, pieprz lekko rozgniesc,
calosc wrazic do gara dosc duzego, by zmiescilo sie mieso, i marynowac
2-3 dni, codziennie odwracajac. nie zapomnij przed pieczeniem
naszpikowac miesa malymi kawaleczkami sloniny! a przecedzona i
odparowana marynate mozesz spozytkowac jako baze do sosu - robilam
taki ostatnio do pieczeni z jelenia i wyszlo pycha.
koniecznie opowiedz, jak poszlo z tym dzikiem!
pozdowienia,
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-05 18:02:03
Temat: Re: dziczyzna...
"kamila slawinska" <k...@a...com> wrote in message
news:6m6d1vsfotk4vitvbf8c7qb17pt7dbgkb1@4ax.com...
> On Fri, 3 Jan 2003 19:43:26 +0100, "Krajan" <m...@o...pl> wrote:
>
> >Tylko ja nigdy nic nie marynowałem :(
>
> to sie na szczescie samo robi, wiec neimasz sie czego obawiac :)
> polecam sprawdzona marynate do dziczyzny: 3/4 butelki ......
Uratowany!!!! :))
Wielkie dzieki, od Poniedzalku ochoczo zabieram sie do gromadzenia
skladnikow, mam nadzieje iz nic mi nie przeszkodzi w przyrzadzeniu
PRAWDZIWEJ UCZTY na Weekend :))
P.S. Oczywiście NIE zapomne opowiedziec jak zakonczyl sie moj pojedynek
kulinarny... ... z dzikiem :))
Pozdrawiam
ArekK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |