Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: kamila slawinska <k...@a...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dziczyzna...
Date: Sat, 04 Jan 2003 03:32:03 -0500
Organization: paranoid international
Lines: 25
Sender: p...@p...onet.pl@p69-175.acedsl.com
Message-ID: <6...@4...com>
References: <av2d2n$amg$1@news.onet.pl> <av4aq9$1u6$1@news.onet.pl>
<av4ll6$sno$1@news.onet.pl>
Reply-To: k...@a...com
NNTP-Posting-Host: p69-175.acedsl.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1041669131 10331 66.114.69.175 (4 Jan 2003 08:32:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jan 2003 08:32:11 GMT
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:140415
Ukryj nagłówki
On Fri, 3 Jan 2003 19:43:26 +0100, "Krajan" <m...@o...pl> wrote:
>Tylko ja nigdy nic nie marynowałem :(
to sie na szczescie samo robi, wiec neimasz sie czego obawiac :)
polecam sprawdzona marynate do dziczyzny: 3/4 butelki wina
cxzerwonego, 2 zabki czosnku, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 malego
selera, 1 cebula, pol peczka zielonej pietruszki, pol peczka swiezego
trymianku, listek laurowy (najlepiej tez swiezy, ale moze byc i
suchy), pare ziaren pieprzu - warzywa obrac i drobno pokroic lub
zetrzec na grubej tarce, czosnek zmiazdzyc, pieprz lekko rozgniesc,
calosc wrazic do gara dosc duzego, by zmiescilo sie mieso, i marynowac
2-3 dni, codziennie odwracajac. nie zapomnij przed pieczeniem
naszpikowac miesa malymi kawaleczkami sloniny! a przecedzona i
odparowana marynate mozesz spozytkowac jako baze do sosu - robilam
taki ostatnio do pieczeni z jelenia i wyszlo pycha.
koniecznie opowiedz, jak poszlo z tym dzikiem!
pozdowienia,
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
|