| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-22 11:12:16
Temat: feta na goraco :)hej wszystkim ... zauwazylam ostatnio ze grupa bardzo sie rozrosla :)
fajnie :)
Wyprobowalam przepis z magazynu GW "Wysokie Obcasy". Pierwszy raz
zastosowalam fete inaczej niz jak zwykle tj. w roznych salatkach.
1/2 kg fasoli gotujemy na chrupko :) Na goraca oliwe wrzucamy posiekany
szczypior + 2 posiekane zabki czosnku, mieszamy. Dodajemy fasolke,
pokrojona w paski czerwona papryke, sol i pieprz. Smazymy chwile razem.
Fasolke podajmy goraca, skropiona sokiem z cytryny i posypana pokruszona
feta (100 gr).
Jest to naprawde pyszne samodzielne danie. Zjedlismy z kawalkiem
bagietki i kieliszkiem bialego wina o wdziecznej nazwie "Porto Fino"
:)))
Tak proste przepisy cenie sobie szczegolnie latem, kiedy bardziej
"motyle" w glowie niz gary!
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |