| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-22 10:50:08
Temat: SchabowyMoże ma ktoś ciekawy przepis na schaboszczaka, tak by zaskoczyć
biesiadników?
Z góry dzięki Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-22 11:01:50
Temat: Re: Schabowynie wiem dokladnie jak sie go robi , ale jadlam w czechach schabowe w
panierce i na to jakby byly przyklejone orzechowe listki ( chyba z ziemnych
orzechow ) ale podkreslaly smak i jak dla mnie byly b. oryginalne
Pozdrawiam
Agata
Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9m02o4$o21$1@news.tpi.pl...
> Może ma ktoś ciekawy przepis na schaboszczaka, tak by zaskoczyć
> biesiadników?
> Z góry dzięki Dorunia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 11:21:27
Temat: Re: SchabowyKiedys na grupie pokazal sie przepis Valentine na kotlety zapiekane z
warzywami
SKŁADNIKI:
- kotlety schabowe (albo jakieś drobiowe) panierowane
- ser zolty (latwo rozpuszczalny)
- papryka
Sos:
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 1 duza puszka pasty pomidorowej
- rosol (wywar)
- pieprz, sol i cukier
Sos: Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni. Cebule kroimy w
kostke i szklimy na patelni. Do rosolu dodajemy cebule i pieczarki oraz
paste z pomidorów. Doprawiamy. Rozrzedzamy lekko.
W naczyniu zaroodpornym wylewamy trochę sosu, na to kladziemy kotlety i
znowu wlewamy sos. Wstawiamy calosc do piecyka na okolo 15 minut. Nastepnie
przykrywamy potrawe plasterkami zoltego sera oraz pokrojona papryka.
Trzymamy w piecyku do rozpuszczenia się sera.
--
Pozdrawiam
Agata Kulicka
Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9m02o4$o21$1@news.tpi.pl...
> Może ma ktoś ciekawy przepis na schaboszczaka, tak by zaskoczyć
> biesiadników?
> Z góry dzięki Dorunia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 12:10:26
Temat: Re: Schabowy
----------
In article <9m02o4$o21$1@news.tpi.pl>, "Dorunia" <d...@w...pl> wrote:
> Może ma ktoś ciekawy przepis na schaboszczaka, tak by zaskoczyć
> biesiadników?
> Z góry dzięki Dorunia
>
>
Prosta modyfikacja jest dodanie do jajka w ktorym panierujesz kilku kropel
sosu Worcester, zas do maki parmezanu. Znam takich, ktorzy do bulki tartej
dodaja jeszcze wiorki kokosowe ale mnie to nie za bardzo pasuje. Kotlety
mozna tez godzine pomarynowac w wodce
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 13:02:20
Temat: Re: Schabowyja mam 3 przepisy na innego schabowego niz w panierce;
1. smaze schabowego sote (tylko sole i pierze i na olejek). Z boku na
patelni lub na oddzielnej smaze cale plastry ananasa z puszki tyle
plasterkow ile schabowych, posypuje ananasa przyprawkami, na usmazonego
kotleta klade usmazony z dwoch stron krazek ananasa.
Super smakuje!!!polecam - schabowy ma inny smak poniewaz kazdy kawalek
schabowego ma kawalek ananasa
2.smaze rowniez schabowego sote, na drugiej patelniczce pokrojona w cienkie
plastry papryke czerwona, w garnuszku roztapiam 2 serki topione smietankowe.
Na usmazonego schabowego klade po 2 lyzeczki usmazone papryki i polewam
roztopionym serem topionym
3.na rozbity kotlecik klade plaster szynki i plaster zoltego sera wszystko
zwijam w rulon (szynka ser w srodku) zapinam wykalaczkami aby sie nie
rozwalil i w maczam w mace, jajku i bulce tartej...
Do tego sos: jogurt naturalny, lyzeczka cukru pudru, troche ketchupu, sol i
pieprz do smaku
sos podaje w miseczce kazdy leje sobie ile chce
Inna wersja do zwijanej roladki, na patelni smaze pieczarki, do usmazonych
wkrawam ogorka kiszonego i calosc usmazona wkladam do surowego schabowego i
zwijam i znow panieruje i smaze..
Smacznego!!
Moze cos wykorzystasz
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 14:24:06
Temat: Re: SchabowyUżytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9m02o4$o21$...@n...tpi.pl...
> Może ma ktoś ciekawy przepis na schaboszczaka, tak by zaskoczyć
> biesiadników?
Moze nie schaboszczak, no ale jak dopadniesz piers z kuraka to polecam
kuraka po ukrainsku, ostatnio znalalzem rpzepis i smakowalo bossssko!
Bierszesz taka piers z kuraka i bijesz mlotkiem jak sie da, potem robisz w
niej taka ladna duza kieszen nio a do niej pakujesz maselko ziolowe
/bierzesz amslo o temp pokojowej dodajesz do neigo dosc duzo szczypioru
posiekanego drobniutko, skorke z cytryny, soczek z cytryny i wciskasz kilka
zabkow czosnku przecisnietych rpzez praske, mieszasz wszystko i formujesz
kostke... potem to tniesz na kawalki, ale musisz mrozic, zeby bylo twarde do
tych kotletow/ nio i do tej kieszeni pakujesz taki dosc spory kawalek tego
maselka... kotleciki oczywiscie s oli i pieprzu... potem ladnie zaklejasz
zeby maselko nie wystawalo.. panierujesz w buleczce i jajq... /na odwrot
jajo a potem bula!/ nio i chowasz do lodowki na godzinke, a potem na
patelenke... i smazysz ladnie z obu stron... A najlepszy efekt jak to potem
na gotowym talerzu przebijesz to wyplynie pelno cudownego ziolowego maselka,
smakuje cudnie a miesko jest taki wilgotne:-)
Polecam i pozdrawiam
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 17:51:56
Temat: Re: Schabowy
(...) A najlepszy efekt jak to potem
> na gotowym talerzu przebijesz to wyplynie pelno cudownego ziolowego
maselka,
> smakuje cudnie a miesko jest taki wilgotne:-)
>
> Polecam i pozdrawiam
> Jacek
>
Aż ślinka cieknie przy samym czytaniu, hmm, mniam, mniam :-)
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 17:57:50
Temat: Re: SchabowyAle czy ow kurczak "po ukrainsku" nie nazywa sie czasem "kotlet de volaille"
?
Ewa
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 17:57:50
Temat: Re: SchabowyAle czy ow kurczak "po ukrainsku" nie nazywa sie czasem "kotlet de volaille"
?
Ewa
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 17:57:50
Temat: Re: SchabowyAle czy ow kurczak "po ukrainsku" nie nazywa sie czasem "kotlet de volaille"
?
Ewa
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |