« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-19 06:24:34
Temat: gołabki do słoikówWitam :-)
Przyszło mi do głowy, żeby zawekowac troche gołąbków, ale nie mam pojęcia
jaki soos zrobic i czy to sie utrzyma.... Zasugerowałam sie faktem, że
przecież sa takie w sprzedaży. A ja chce swojej roboty. Pomóżcie prosze :-)
Aixa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-19 11:10:54
Temat: Re: gołabki do słoików
Użytkownik "Aixa" <a...@N...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cdfpf4$bvh$1@news.onet.pl...
> Witam :-)
>
> Przyszło mi do głowy, żeby zawekowac troche gołąbków, ale nie mam pojęcia
> jaki soos zrobic i czy to sie utrzyma.... Zasugerowałam sie faktem, że
> przecież sa takie w sprzedaży. A ja chce swojej roboty. Pomóżcie prosze
:-)
>
>
Te sklepowe to mają naładowane konserwantów na maxa. Więc albo nakup
odpowiedznich chemikaliów i nafaszeruj nimi gołąbki, albo trzykrotna
pasteryzacja, ale obawiam się, że gołąbki w jej trakcie zbytnio zmiekną.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-19 11:31:33
Temat: Re: gołabki do słoików
> >
> Te sklepowe to mają naładowane konserwantów na maxa. Więc albo nakup
> odpowiedznich chemikaliów i nafaszeruj nimi gołąbki, albo trzykrotna
> pasteryzacja, ale obawiam się, że gołąbki w jej trakcie zbytnio zmiekną.
> Pozdrówka - Agnieszka
>
Wlasnie dlatego, że nie mam zamiaru jesc konserwantów, chce sobie zrobić
sama.....I dlatego prosze o rade bardziej doświadczonych. Az trzykrotna
pasteryzacja? A jaki sos? Zwykły pomidorowy?
Aixa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-19 11:58:00
Temat: Re: gołabki do słoikówUżytkownik Aixa napisał:
> Wlasnie dlatego, że nie mam zamiaru jesc konserwantów, chce sobie zrobić
> sama.....I dlatego prosze o rade bardziej doświadczonych. Az trzykrotna
> pasteryzacja? A jaki sos? Zwykły pomidorowy?
a po co sobie życie utrudniać? nie lepiej po prostu podzielić na porcje
i zamrozić?
pozdrawiam
duśka
--
sklep.akari.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |