Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia grill

Grupy

Szukaj w grupach

 

grill

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-12 14:53:34

Temat: grill
Od: "Jagular" <...@...1> szukaj wiadomości tego autora

Potrzebuje informacji na temat ziół...: do piersi z kurczaka i do
schabu,chce to upiec na grillu.
Ile czasu wczesniej należy przyprawic mięso...itd.

Z góry bardzo
ziekuje - Najeli

--
>>> Znanym drapieżnikiem leśnym jest drapichrust <<<


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-12 14:54:03

Temat: Re: grill
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ile czasu wczesniej należy przyprawic mięso...itd.
>
> Z góry bardzo

jezeli ci sie troche spieszy, to polecam pociecie piersi na pol (jezeli
grube, to z grubszego kawalka zrobic cienszy) i zamoczenie ich na godzine w
bardzo prostej marynacie skladajacej sie z oleju i sporej ilosci wymieszanej
pol na pol przyprawy kamisa do grilla: ziolowej i pikantnej :)

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-12 22:10:12

Temat: Re: grill
Od: "GUGAS" <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b9octm$125$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Ile czasu wczesniej należy przyprawic mięso...itd.
> >
> > Z góry bardzo
>
> jezeli ci sie troche spieszy, to polecam pociecie piersi na pol (jezeli
> grube, to z grubszego kawalka zrobic cienszy) i zamoczenie ich na godzine
w
> bardzo prostej marynacie skladajacej sie z oleju i sporej ilosci
wymieszanej
> pol na pol przyprawy kamisa do grilla: ziolowej i pikantnej :)
>
> wkn
>

Ja tam leje olej do tego jesli kurczak to sos sojowy i swiezy sok z cytryny.
Wyciskam czosnek dodaje 2/3 kamisa ziolowego , 1/3 kamisa pikantnego.
Wszystko to mieszam tylko zeby bylo plynne a nie jakas mazia :P. Maczam
miesko wrzucam je do miski przekladajac talarkami cebuli. Jak jest cala
miska mieska to zalewam ja resztka marynaty. Miseczke opatulam szczelnie
folia i wrzucam na noc do lodowki. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby schab albo
piers z kurczaka byla sucha... a smaczek chwala wszyscy :D


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

forszmak
Szparagi ?
[P] ;-) gulasz "na-winie", czyli "oczyszczanie" zamrazarki ;-)
losos pod pierzynka
pytanie o śniadanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »