Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "GUGAS" <g...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grill
Date: Tue, 13 May 2003 00:10:12 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 27
Message-ID: <b9p660$8kg$1@korweta.task.gda.pl>
References: <1052751025.40221@ant-0> <b9octm$125$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc142.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1052777473 8848 213.77.145.142 (12 May 2003 22:11:13
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 12 May 2003 22:11:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155937
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b9octm$125$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Ile czasu wczesniej należy przyprawic mięso...itd.
> >
> > Z góry bardzo
>
> jezeli ci sie troche spieszy, to polecam pociecie piersi na pol (jezeli
> grube, to z grubszego kawalka zrobic cienszy) i zamoczenie ich na godzine
w
> bardzo prostej marynacie skladajacej sie z oleju i sporej ilosci
wymieszanej
> pol na pol przyprawy kamisa do grilla: ziolowej i pikantnej :)
>
> wkn
>
Ja tam leje olej do tego jesli kurczak to sos sojowy i swiezy sok z cytryny.
Wyciskam czosnek dodaje 2/3 kamisa ziolowego , 1/3 kamisa pikantnego.
Wszystko to mieszam tylko zeby bylo plynne a nie jakas mazia :P. Maczam
miesko wrzucam je do miski przekladajac talarkami cebuli. Jak jest cala
miska mieska to zalewam ja resztka marynaty. Miseczke opatulam szczelnie
folia i wrzucam na noc do lodowki. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby schab albo
piers z kurczaka byla sucha... a smaczek chwala wszyscy :D
|