Data: 2003-05-12 22:10:12
Temat: Re: grill
Od: "GUGAS" <g...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b9octm$125$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Ile czasu wczesniej należy przyprawic mięso...itd.
> >
> > Z góry bardzo
>
> jezeli ci sie troche spieszy, to polecam pociecie piersi na pol (jezeli
> grube, to z grubszego kawalka zrobic cienszy) i zamoczenie ich na godzine
w
> bardzo prostej marynacie skladajacej sie z oleju i sporej ilosci
wymieszanej
> pol na pol przyprawy kamisa do grilla: ziolowej i pikantnej :)
>
> wkn
>
Ja tam leje olej do tego jesli kurczak to sos sojowy i swiezy sok z cytryny.
Wyciskam czosnek dodaje 2/3 kamisa ziolowego , 1/3 kamisa pikantnego.
Wszystko to mieszam tylko zeby bylo plynne a nie jakas mazia :P. Maczam
miesko wrzucam je do miski przekladajac talarkami cebuli. Jak jest cala
miska mieska to zalewam ja resztka marynaty. Miseczke opatulam szczelnie
folia i wrzucam na noc do lodowki. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby schab albo
piers z kurczaka byla sucha... a smaczek chwala wszyscy :D
|