« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-18 07:55:05
Temat: grzyby suszoneWitam po świetach!
Prosze o przepisy na potrawy z grzybów suszonych. Ale takie, które nie
wymagają używania piekarnika.
Dziekuję z góry bo wierzę, że napiszecie
pozdrawiam
Kachna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-18 11:46:33
Temat: Re: grzyby suszoneGrzyby moczysz w zimnej wodzie wieczorem. Następnego dnia płuczesz, gotujesz
z jedną cebulą w całości, pod koniec gotowania (ok. 1 godziny) mozna dac
vegete, warzywka... Grzyby odcedzasz na sitko. Czystą zupe zaciągasz słodką
smietaną z mąką. Do tego makaronik i jest pyszna zupka.
Odcedzone grzyby przekręcasz przez maszynke (najlepiej) lub drobniutko
kroisz. Cebulke surową kroisz drobno i przesmazasz na patelni razem z
grzybami, najllepiej na oliwie z oliwek. Wychodzi papka-farsz o cudownym
smaku, acha + sól i pieprz.
Smażysz niesłodkie naliesniki. Zawijasz z tym farszem i masz np. za kilka
dni do barszczu, np., bo (farsz moze postać).
Lub dusisz drobniutko pokrojoną kiszoną kapuste, dodajesz ten farsz,
mieszasz. I możesz to włozyć do nalesników lub do pierogów.
Ja robilam ostatnio z samymi grzybami, wyszło super. Potem te nadziane
nalesniki można jeszcze obtaczac w jajku i bułce tartej i wychodzą krokiety.
Smacznego.
Joanna :)
kasiek napisał(a) w wiadomości: <9bjh6g$9f1$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>Witam po świetach!
> Prosze o przepisy na potrawy z grzybów suszonych. Ale takie, które nie
>wymagają używania piekarnika.
>Dziekuję z góry bo wierzę, że napiszecie
>
>pozdrawiam
>Kachna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-21 11:00:49
Temat: Odp: grzyby suszone
Użytkownik Joanna Wysocka <m...@p...promail.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9bjuoj$ee2$...@z...man.szczecin.pl...
> Grzyby moczysz w zimnej wodzie wieczorem. Następnego dnia płuczesz,
gotujesz
> z jedną cebulą w całości, pod koniec gotowania (ok. 1 godziny) mozna dac
> vegete, warzywka... Grzyby odcedzasz na sitko. Czystą zupe zaciągasz
słodką
> smietaną z mąką. Do tego makaronik i jest pyszna zupka.
> Odcedzone grzyby przekręcasz przez maszynke (najlepiej) lub drobniutko
> kroisz.
>
Albo też wcale ich nie kroisz tylko w całości panierujesz w jajku i bułce i
smażysz na patelce - pycha. Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-10 13:12:41
Temat: Re: grzyby suszoneWitam
> > Grzyby moczysz w zimnej wodzie wieczorem. Następnego dnia płuczesz,
> gotujesz
> > z jedną cebulą w całości, pod koniec gotowania (ok. 1 godziny) mozna dac
> > vegete, warzywka... Grzyby odcedzasz na sitko. Czystą zupe zaciągasz
> słodką
> > smietaną z mąką. Do tego makaronik i jest pyszna zupka.
> > Odcedzone grzyby przekręcasz przez maszynke (najlepiej) lub drobniutko
> > kroisz.
> >
> Albo też wcale ich nie kroisz tylko w całości panierujesz w jajku i bułce
i
> smażysz na patelce - pycha. Pozdrawiam - Agnieszka
Grzyby można udusić z cebulka zalać słdką śmietanką, jeszcze chwilę po
dusić a następnie zjeść. Życzę smacznego
pozdrawiam
ala
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |