Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak długo można przetrzymać

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak długo można przetrzymać

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-10-11 10:15:35

Temat: jak długo można przetrzymać
Od: zbigniew <z...@e...uk> szukaj wiadomości tego autora

Jak długo w lodówce można przetrzymać namoczoną fasolę, nieraz widzę że
na straganach maja moczony jasiek, jak ługo bezpiecznie może taki
namoczony leżeć?

zbigniew

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-10-11 11:02:33

Temat: Re: jak długo można przetrzymać
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-10-11 12:15, zbigniew pisze:
> Jak długo w lodówce można przetrzymać namoczoną fasolę, nieraz widzę
> że na straganach maja moczony jasiek, jak ługo bezpiecznie może taki
> namoczony leżeć?

Wątpię, żeby na straganach mieli moczoną fasolę. Taka w siateczkach to
jest po prostu młoda fasola, która podobno nie wymaga moczenia. Piszę
"podobno", bo raz taką kupiłam i nie wyszła za dobra bez moczenia.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-10-11 18:10:57

Temat: Re: jak długo można przetrzymać
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 11 Oct 2012 12:15:35 +0200, zbigniew napisał(a):

> Jak długo w lodówce można przetrzymać namoczoną fasolę, nieraz widzę że
> na straganach maja moczony jasiek, jak ługo bezpiecznie może taki
> namoczony leżeć?


Ja zamrażam. Albo po prostu moczę jeszcze bardziej i zagotowuję - i jeśli
ma poczekać dłużej niż dwie doby, to też zamrażam.
Z białkiem trzeba uważac, szybko się psuje.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2012-10-11 18:13:23

Temat: Re: jak długo można przetrzymać
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 11 Oct 2012 13:02:33 +0200, medea napisał(a):

> Wątpię, żeby na straganach mieli moczoną fasolę. Taka w siateczkach to
> jest po prostu młoda fasola, która podobno nie wymaga moczenia. Piszę
> "podobno", bo raz taką kupiłam i nie wyszła za dobra bez moczenia.

Oczywiście, że moczą, żeby była cięższa. Ten stan można sprawdzić uciskając
ziareno palcem - jeśli wykazuje elastyczność, na bank moczone. Fasola
dojrzała jest zaraz po zbiorze dosyć twarda. A ta w siateczkach jest
miękka, o każdej porze roku zresztą. Dlatego jesli taką kupuję, to ją
"domaczam" tylko i staram się zbyt długo nie przechowywać.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pieczona kaczka
pomysł na obiad bezmięsny ...
Głosuj na Olka Dobę!
Dlaczego kopytka wychodzą mi szare?
Forma do bagietek - warto?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »