Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak długo można przetrzymać Re: jak długo można przetrzymać

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak długo można przetrzymać

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-s
po-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: jak długo można przetrzymać
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <k56687$rhm$1@news.task.gda.pl>
<5076a747$0$1224$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Thu, 11 Oct 2012 20:13:23 +0200
Message-ID: <fs9iq2l6cksq.mbxblc6y6wng$.dlg@40tude.net>
Lines: 15
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.26.126.44
X-Trace: 1349979238 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1215 83.26.126.44:49382
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349073
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 11 Oct 2012 13:02:33 +0200, medea napisał(a):

> Wątpię, żeby na straganach mieli moczoną fasolę. Taka w siateczkach to
> jest po prostu młoda fasola, która podobno nie wymaga moczenia. Piszę
> "podobno", bo raz taką kupiłam i nie wyszła za dobra bez moczenia.

Oczywiście, że moczą, żeby była cięższa. Ten stan można sprawdzić uciskając
ziareno palcem - jeśli wykazuje elastyczność, na bank moczone. Fasola
dojrzała jest zaraz po zbiorze dosyć twarda. A ta w siateczkach jest
miękka, o każdej porze roku zresztą. Dlatego jesli taką kupuję, to ją
"domaczam" tylko i staram się zbyt długo nie przechowywać.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?