Data: 2012-10-11 18:13:23
Temat: Re: jak długo można przetrzymać
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Oct 2012 13:02:33 +0200, medea napisał(a):
> Wątpię, żeby na straganach mieli moczoną fasolę. Taka w siateczkach to
> jest po prostu młoda fasola, która podobno nie wymaga moczenia. Piszę
> "podobno", bo raz taką kupiłam i nie wyszła za dobra bez moczenia.
Oczywiście, że moczą, żeby była cięższa. Ten stan można sprawdzić uciskając
ziareno palcem - jeśli wykazuje elastyczność, na bank moczone. Fasola
dojrzała jest zaraz po zbiorze dosyć twarda. A ta w siateczkach jest
miękka, o każdej porze roku zresztą. Dlatego jesli taką kupuję, to ją
"domaczam" tylko i staram się zbyt długo nie przechowywać.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|