| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-23 01:20:09
Temat: jak szklisty lukierNie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby jeszcze
był
twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
wychoziii.
Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
pozdr. Alex
z zasypanego Pucka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-23 09:55:05
Temat: Re: jak szklisty lukierAleksander Kłosiewicz wrote:
> Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby jeszcze
> był
> twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
> robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
> wychoziii.
> Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
> pozdr. Alex
> z zasypanego Pucka
Jesli chodzi Ci o to, że zbyt szybko twardnieje, to pomaga wciśnięcie
soku z cytryny, opóźnia zestalanie się lukru. Można wtedy spokojnie
polukrować ciasto.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-23 10:10:56
Temat: Re: jak szklisty lukierWręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
pozdr.Alex
Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25A9F9.58A453BD@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby
jeszcze
> > był
> > twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
> > robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
> > wychoziii.
> > Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
> > pozdr. Alex
> > z zasypanego Pucka
>
> Jesli chodzi Ci o to, że zbyt szybko twardnieje, to pomaga
wciśnięcie
> soku z cytryny, opóźnia zestalanie się lukru. Można wtedy
spokojnie
> polukrować ciasto.
>
> Wkn
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-23 11:51:53
Temat: Re: jak szklisty lukierAleksander Kłosiewicz wrote:
> Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
> pozdr.Alex
>
>
O matko, to nie wiem, to nie wiem. Chodzi o przezroczysty lukier czy
biały?
Bo można wsypać cukier puder do garnuszka, podlac odrobiną wody i
mieszać, a jak zacznie gęstniećto polać ciasto.
Można tez zrobić lukier na samym soku z cytryny.
A można z białka i cukru pudru.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-23 18:00:04
Temat: Re: jak szklisty lukierja jeszcze robilam lubier w taki sposob ze podgrzewalam 2 lyzki wody z
lyzeczka
masla i duza iloscia cukru pudru.
(w tym roku mi nei wyszedl bo nie chcial zastygac)
najlepszy lukier wychodzil mi kiedy zmieszalam bialko jajka z duza iloscia
cukru pudru szybciutkozasychal az bylam zdziwiona ze pierniczki sie nei
kleily
Pozdr.
Marta
Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25C559.C9700196@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
> > pozdr.Alex
> >
> >
>
> O matko, to nie wiem, to nie wiem. Chodzi o przezroczysty lukier czy
> biały?
> Bo można wsypać cukier puder do garnuszka, podlac odrobiną wody i
> mieszać, a jak zacznie gęstniećto polać ciasto.
> Można tez zrobić lukier na samym soku z cytryny.
> A można z białka i cukru pudru.
>
> Wkn
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |