Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak szklisty lukier

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak szklisty lukier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-23 01:20:09

Temat: jak szklisty lukier
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby jeszcze
był
twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
wychoziii.
Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
pozdr. Alex
z zasypanego Pucka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-23 09:55:05

Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: WKN <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Aleksander Kłosiewicz wrote:

> Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby jeszcze
> był
> twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
> robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
> wychoziii.
> Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
> pozdr. Alex
> z zasypanego Pucka

Jesli chodzi Ci o to, że zbyt szybko twardnieje, to pomaga wciśnięcie
soku z cytryny, opóźnia zestalanie się lukru. Można wtedy spokojnie
polukrować ciasto.

Wkn

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-23 10:10:56

Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
pozdr.Alex


Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25A9F9.58A453BD@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby
jeszcze
> > był
> > twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
> > robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
> > wychoziii.
> > Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
> > pozdr. Alex
> > z zasypanego Pucka
>
> Jesli chodzi Ci o to, że zbyt szybko twardnieje, to pomaga
wciśnięcie
> soku z cytryny, opóźnia zestalanie się lukru. Można wtedy
spokojnie
> polukrować ciasto.
>
> Wkn
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-23 11:51:53

Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: WKN <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Aleksander Kłosiewicz wrote:

> Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
> pozdr.Alex
>
>

O matko, to nie wiem, to nie wiem. Chodzi o przezroczysty lukier czy
biały?
Bo można wsypać cukier puder do garnuszka, podlac odrobiną wody i
mieszać, a jak zacznie gęstniećto polać ciasto.
Można tez zrobić lukier na samym soku z cytryny.
A można z białka i cukru pudru.

Wkn

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-23 18:00:04

Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: "Marta" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

ja jeszcze robilam lubier w taki sposob ze podgrzewalam 2 lyzki wody z
lyzeczka
masla i duza iloscia cukru pudru.

(w tym roku mi nei wyszedl bo nie chcial zastygac)

najlepszy lukier wychodzil mi kiedy zmieszalam bialko jajka z duza iloscia
cukru pudru szybciutkozasychal az bylam zdziwiona ze pierniczki sie nei
kleily

Pozdr.
Marta

Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25C559.C9700196@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
> > pozdr.Alex
> >
> >
>
> O matko, to nie wiem, to nie wiem. Chodzi o przezroczysty lukier czy
> biały?
> Bo można wsypać cukier puder do garnuszka, podlac odrobiną wody i
> mieszać, a jak zacznie gęstniećto polać ciasto.
> Można tez zrobić lukier na samym soku z cytryny.
> A można z białka i cukru pudru.
>
> Wkn
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szynka z dzika
wesolych swiat
Życzenia
Wigilia w Jabel Ali
proszę o przepis na rolade z boczku wp.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »