« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-22 11:17:47
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (duszone)?
> jak zrobic takie smaczne pieczarki, smazone na patelni?
Jeżeli chodzi o mnie to kroje pieczarki w plastry i smażę je na maśle.
Przy czym tego masła dodaje przykładowo na 0,5 kg. pieczarek około
pół kostki i oczywiście na samym końcu solę.
Znam jeszcze jeden przepis na pieczarki ze śmietana i natką pietruszki.
Jak tylko sobie przypomnę ilości składników to od razu odpiszę.
Pozdrawiam Tiger
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-22 16:55:00
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (P)
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:ap1qop$3cc$...@n...onet.pl...
>
> Dodam tylko, że jeśli koniecznie potrzebujesz jakieś dodatki, to polecam
do
> pieczarek natkę pietruszki drobno pokrojoną.
> Joanna
Ja jestem z opcji szczypiorkowej. Swietnie smakuje dodany do juz usmazonych
(uduszonych) pieczarek, ale jeszcze na patelni - tak doslownie na minutke.
Moja ulubiona przystawka to malutkie grzanki: kromeczki bulki posmarowane
maslem z obu stron i opieczone grillem (piekarnikowym lub tym z
mikrofalowki), do tego porcja pieczarek na masle ze szczypiorkiem. I
najlepiej zeby mozna bylo patelnie tymi grzankami wyczyscic! ;o)
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-23 02:05:20
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (P)>Ja jestem z opcji szczypiorkowej. Swietnie smakuje dodany do juz usmazonych
>(uduszonych) pieczarek, ale jeszcze na patelni - tak doslownie na minutke.
Ooo swietny pomysl,musze tak zrobic nastepnym razem!
Pozdr.Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-26 21:44:22
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (duszone)?
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3DB510B4.2010505@ukbf.fu-berlin.de...
> to jest właśnie najważniejsze, solić dopiero wtedy, jak się usmażą,
> inaczej się zsiusiają.
Eh... to już wiem dlaczego jak smażyłam pieczarki do farszu do papryki to
było tyle soku na patelni. Teraz nauczona przez lepiej wiedzących ;-)) będę
pamiętała o doprawianiu po smażeniu. Dziękuję :-))
Pozdrawiam Vicky S.
(~11.06.2003)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 21:39:02
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (P)Joanna Duszczyńska napisal(a):
[...]
> Dodam tylko, że jeśli koniecznie potrzebujesz jakieś dodatki, to
> polecam do pieczarek natkę pietruszki drobno pokrojoną.
Polecam jeszcze czosnek obok pietruszki - calkiem ciekawe polaczenie!
--
Kachna z Wroclawia
w...@p...onet.pl
"Idealy to piekna rzecz,
ale ta siodma gora cholernie daleko..."
==Kabaret Potem==
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |