« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-21 17:32:00
Temat: pierogi z pomaranczami (P)robi sie je tylko 35 minut:)
ciasto:
250 g maki
1 jajko
80 ml letniej wody
sol
farsz:
4 srednie pomarancze
maslo do polania
tarta bulka
cukier puder
250 ml smietany
zagniesc ciasto. pomarancze umyc, obrac, podzielic na czastki. oczyscic z
bialych wlokien i pestek. ciasto cienko rozwalkowac. i wyciac krazki
wielkosci czastek pomaranczy. na kazdy klasc czastke pomaranczy i starannie
zlepic brzegi. zagotowac wode i wrzucac pierogi. gdy wyplyna, gotowac 2 min.
wyjac lyzka cedzakowa, osaczyc. polac stopionym maslem ze zrumieniona bulka
tarta. posypac cukrem pudrem. oddzielnie podac smietane.
"kuchnia polska" przeglad readers digest
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |