« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-04 10:43:17
Temat: karkowkawitam,
jak przygotowac karkowke, ktora ma dzisiaj wskoczyc na grill ok godz 18?
mam: karkowke ;P, cebule, czosnek, olej chyba tez, pomidory, pikantna
przyprawe kamis do mies z grila....hmmmm inne przyprawy pewnie tez,
musztarde, ketchup....i takie inne co w kazdym domu sa. pytanie nr 2
to jak zrobic musztarde grilowa i czym ona sie rozni od "normalnej"
sarepskiej?
bardzo dziekuje za entuzjastyczne odpowidzi
pozdrawiam M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-04 11:50:12
Temat: Re: karkowkahmmm juz za pozno. zrobilam to tak: miesko rozbite i posmarowane czyms
takim: zmiksowana musztarda, olej, czosnek i ostra przyprawa kamis ( do mies
z grila) kotleciki przelozone cebula spoczywaja teraz w lodoweczce. co z
tego wyjdzie? nie mam pojecia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 12:23:50
Temat: Re: karkowka> hmmm juz za pozno. zrobilam to tak: miesko rozbite i posmarowane czyms
> takim: zmiksowana musztarda, olej, czosnek i ostra przyprawa kamis (
> do mies z grila) kotleciki przelozone cebula spoczywaja teraz w
> lodoweczce. co z tego wyjdzie? nie mam pojecia
Ja tez nie ;)
W zyciu bym nie wpadl na to, zeby karkowke rozbic ;)
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 13:11:48
Temat: Re: karkowka
Użytkownik "m.h" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ceqiic$4lj$1@atlantis.news.tpi.pl...
> hmmm juz za pozno. zrobilam to tak: miesko rozbite i posmarowane czyms
> takim: zmiksowana musztarda, olej, czosnek i ostra przyprawa kamis ( do
mies
> z grila) kotleciki przelozone cebula spoczywaja teraz w lodoweczce. co z
> tego wyjdzie? nie mam pojecia
>
>
bardzo fajne, proponuje do tego wieczorkiem sałatke z pomidorów z drobno
posiekanym czosnkiem i solą oczywiście.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 13:12:16
Temat: Re: karkowkai koniecznie grzanki z bagietki albo bułek
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 14:49:15
Temat: Re: karkowkato karkowki sie nie rozbija??? :/
Użytkownik "Jakub Jewuła" <b...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:ceqkhv$cdf$1@druid.ceti.pl...
> > hmmm juz za pozno. zrobilam to tak: miesko rozbite i posmarowane czyms
> > takim: zmiksowana musztarda, olej, czosnek i ostra przyprawa kamis (
> > do mies z grila) kotleciki przelozone cebula spoczywaja teraz w
> > lodoweczce. co z tego wyjdzie? nie mam pojecia
>
> Ja tez nie ;)
> W zyciu bym nie wpadl na to, zeby karkowke rozbic ;)
>
> q
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 15:50:53
Temat: Re: karkowka> to karkowki sie nie rozbija??? :/
Ja nie rozbijam, podobnie jak nie rozbijam poledwicy na stek.
W ten sposob pozbawiasz miesa soku, robi sie uszczelka ;)
Karkowke kroje na grubosc <> 1.5-2cm,
marynuje i klade na goracy ruszt po 2-3 minuty
z obu stron. Bedzie soczysta i pyszna.
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 18:08:29
Temat: Re: karkowkadzieki nie wiedzialam. karkowka po mojemu wyszla tez pycha. jednak warto
czasami poeksperymentowac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-04 19:49:53
Temat: Re: karkowka> dzieki nie wiedzialam. karkowka po mojemu wyszla tez pycha. jednak
> warto czasami poeksperymentowac
Oczywiscie :)
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |