« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-23 23:22:55
Temat: kaszankajak przyrzadzic kaszanke ?
slyszalem ze dodale sie majeranju ale jeszcze nie probowalem?
pozdrawiam wszystkich
ab
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-24 11:34:53
Temat: Re: kaszankaUżytkownik "ac" <o...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl...
> jak przyrzadzic kaszanke ?
Najlepsza jest z grilla.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 11:45:57
Temat: Re: kaszanka
Jader wrote:
>
> Najlepsza jest z grilla.
Przyłaczam się.
Najlepiej jednak piec ją na grillu na tackach lub folii aluminiowej, bo
kaszanka uwielbia się przy tej czynnosci rozlatywać
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 11:56:27
Temat: Re: kaszankaIstotnie dodaje sie majeranku ale do tego jescze dobrze jest dodac
kwaskowatych jablek (w mojej opini najlepsze sa antonowki i oczywiscie tylko
w sezonie papierowki). Oczywiscie nalezy je okoich w kostke ale niezbyt
mala. Po przesmazeniu kaszanki dodajemy jablka i majeranel i dusimy az
jablka beda miekie
Czarek
----------
In article <9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl>, "ac" <o...@p...fm>
wrote:
> jak przyrzadzic kaszanke ?
> slyszalem ze dodale sie majeranju ale jeszcze nie probowalem?
> pozdrawiam wszystkich
> ab
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:22:49
Temat: Re: kaszankaMój przepis na kaszankę (4-6 osób)
1 kg świeżej kaszanki
4 duże cebule
1/2 kostki smalcu
Pieprz, papryka ostra, sól
I tak:
Smalec rozpuszczamy na patelni, cebulę kroimy w talarki, wrzucamy na
patelnię przykrywamy i dusimy aż się ze szkli ( i oczywiście solimy).
Na koniec dodajemy kaszankę i doprawiamy pieprzem i papryką.
Jemy na gorąco z chlebkiem, który maczamy w tłuszczu.
Bardzo niezdrowe ale jakie pyszne :))))
Pozdrawiam,
Mariusz
Użytkownik "ac" <o...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl...
> jak przyrzadzic kaszanke ?
> slyszalem ze dodale sie majeranju ale jeszcze nie probowalem?
> pozdrawiam wszystkich
> ab
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:35:45
Temat: Re: kaszanka
Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości
>
> Najlepsza jest z grilla.
>
Pewnie, że najlepsza jest z grilla, ale taka z patelni, dobrze podsmażona, z
podsmażoną wcześniej cebulką, z solą i pieprzem, świeżą bułeczką... mmm...
Już wiem, co będzie na kolację :)
Renata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 16:36:18
Temat: Re: kaszankaOn Tue, 24 Apr 2001 15:22:49 +0200, "Mabu" <m...@k...net.pl>
wrote:
>Mój przepis na kaszankę (4-6 osób)
>1 kg świeżej kaszanki
>4 duże cebule
>1/2 kostki smalcu
>Pieprz, papryka ostra, sól
>I tak:
>Smalec rozpuszczamy na patelni, cebulę kroimy w talarki, wrzucamy na
>patelnię przykrywamy i dusimy aż się ze szkli ( i oczywiście solimy).
>Na koniec dodajemy kaszankę i doprawiamy pieprzem i papryką.
>Jemy na gorąco z chlebkiem, który maczamy w tłuszczu.
>Bardzo niezdrowe ale jakie pyszne :))))
>Pozdrawiam,
>Mariusz
PRZESTANCIE, sadysci!! Po kaszanke to ja musze do Polski
przyjezdzac. Jak bylam w marcu i kupilam pare razy dla siebie i
Mamy, to jadlam i za siebie i za Mame!!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 16:54:56
Temat: Re: kaszanka
>
>
> >Mój przepis na kaszankę (4-6 osób)
> >1 kg świeżej kaszanki
>
>
>PRZESTANCIE, sadysci!! Po kaszanke to ja musze do Polski
>przyjezdzac. Jak bylam w marcu i kupilam pare razy dla siebie i
>Mamy, to jadlam i za siebie i za Mame!!
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
ja sie tez dolaczam, co prawda po kaszanke mam blizej, tylko do Nowego
Yorku. i tez zawsze jak jestem, kupuje zapasik. A wiesz, ze kaszanke mozna
zamrazac?? ja nie wiedzialam, znaczy myslalam, ze nie, ale raz kiedys
kupilam zapasik przekraczajacy mozliwosci zjedzenia na zaraz, wiec
wrzucilam do zamrazarki, i pozniej byla pyszniutka. moze gdyby ktos chcial
nie smazyc, a gotowac taka cala "we flaku" to by popekala, ale skoro ja i
tak smaze pokrojona, to roznicy nie uczynilo.
Agnieszka (ktora ma jeszcze dwa funty kaszanki w zamrazalniku:-))
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 19:43:36
Temat: Re: kaszankaUżytkownik Agnieszka Szalewska-Palasz <s...@f...onet.pl> w
wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:4.2.0.58.20010424125420.02eb6df0@NIHEXCHANGE
4.nih.gov...
[...]
> Agnieszka (ktora ma jeszcze dwa funty kaszanki w zamrazalniku:-))
No to masz sie z czego cieszyc. Bo my w PL jej juz niedlugo nie
zasmakujemy.
"Kroczem" do UE. Juz ustawa przeszla. Wiwat UE i "koszerne" dania. Cos sie
komus popierd... Sam uwielbiam koszerne co latwo sprawdzic ale, zeby
pozbawic mnie kaszanki, tudziez pasztetowej? K... mac, nie dosc, ze nie
jem juz flaków i mózdzku!!! To juz przesada.
pozdr. Jerzy
PS
Wybaczcie, ze mnie ponioslo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 20:17:59
Temat: Re: kaszankaA nie bizej bedzie Ci do Londynu.
Za moich dawnych czasow na EarlsCourt bylo ich kilku i kaszanke robili, a
jaki salceson.
pozdrawiam,
Slav
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:1qabet4prtfejvh5503s87oli3cvdmme3b@4ax.com...
> PRZESTANCIE, sadysci!! Po kaszanke to ja musze do Polski
> przyjezdzac. Jak bylam w marcu i kupilam pare razy dla siebie i
> Mamy, to jadlam i za siebie i za Mame!!
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |