Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kiszony seler - relacja

Grupy

Szukaj w grupach

 

kiszony seler - relacja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2014-11-30 19:30:58

Temat: kiszony seler - relacja
Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Seler, który kisiłam ukisił się dobrze.
Dziś spróbowałam jak smakuje. Dobrze.
Wycisnęłam z kwaśnego soku, tak jak robię z kapustą kiszoną.
Dodałam drobno pokrojone jabłko (Szara Reneta), cebulę czerwoną,
sól, pieprz, cukier i olej.
Bardzo smaczna surówka.

Pozdrawiam, Krycha.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2014-11-30 21:54:49

Temat: Re: kiszony seler - relacja
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 30 Nov 2014 19:30:58 +0100, Krycha napisał(a):

> Seler, który kisiłam ukisił się dobrze.
> Dziś spróbowałam jak smakuje. Dobrze.

A kolor jaki ma? - tzn czy ściemniał?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2014-12-01 20:10:38

Temat: Re: kiszony seler - relacja
Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-30 21:54, XL pisze:
> Dnia Sun, 30 Nov 2014 19:30:58 +0100, Krycha napisał(a):
>
>> Seler, który kisiłam ukisił się dobrze.
>> Dziś spróbowałam jak smakuje. Dobrze.
>
> A kolor jaki ma? - tzn czy ściemniał?

Trochę, tyle co w garnku lekko ściemniała, potem w słoiku już nie
zmieniła koloru.

Krycha.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2014-12-01 20:45:43

Temat: Re: kiszony seler - relacja
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 01 Dec 2014 20:10:38 +0100, Krycha napisał(a):

> W dniu 2014-11-30 21:54, XL pisze:
>> Dnia Sun, 30 Nov 2014 19:30:58 +0100, Krycha napisał(a):
>>
>>> Seler, który kisiłam ukisił się dobrze.
>>> Dziś spróbowałam jak smakuje. Dobrze.
>>
>> A kolor jaki ma? - tzn czy ściemniał?
>
> Trochę, tyle co w garnku lekko ściemniała, potem w słoiku już nie
> zmieniła koloru.
>

Jeszcze nie zakisiłam, ale zrobię to w najbliższym czasie. Ciekawe, czy
jakbym tak od razu dodała kwasu cytrynowego (śladowo) podczas
rozdrabniania, żeby powstrzymać to ciemnienie jak przy przygotpwywaniu np
jabłek czy gruszek na kompoty, to czy przeszkodziłoby to kiszeniu... Zrobię
chyba ekperyment.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

świeża kolendra
Testowanie...
CAŁA PRAWDA o żarówkach energooszczędnych!
Smażone ma być!
[market] Officeshoes.pl - czarny piątek zaczyna się u nas w czwartek :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »