Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia konfitury - pytanie techniczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

konfitury - pytanie techniczne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-20 11:52:47

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> No dobra Panie purysto...
>
> to jak sie nazywa to co powstaje w wyniku długotwałej obróbki cieplnej
> owoców z cukrem
>
> w garnku??


nie jestem panem purystą, ale mysle, ze to cos w rodzaju powideł będzie, ja
robie powidła ze śliwek, smażę je kilka dni, tylko ze nie daję cukru.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-20 12:00:05

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

> to jak sie nazywa to co powstaje w wyniku długotwałej obróbki cieplnej
> owoców z cukrem
>
pewnie masz dżem


--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-20 14:27:52

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

>
> nie jestem panem purystą, ale mysle, ze to cos w rodzaju powideł
będzie,
> ja robie powidła ze śliwek, smażę je kilka dni, tylko ze nie daję
cukru.
>
no bo powidła robi się tak, że ogrzewa się i zagęszcza same owoce, bez
wody i cukru


--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-20 16:08:30

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: Catalina <c...@u...plsocseks.net> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 20 Aug 2004 13:29:06 +0200, "M.W."
<t...@p...nospam.onet.pl> wrote:

>Oj.....moim ulubionym garnkiem jest własnie taki aluminiak...
>ale to sie może objawi w którymś tam pokoleniu....

Trudno - jest tyle innych niebzepieczenstw...

--
Catalina
gg # 186839

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-20 16:08:30

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: Catalina <c...@u...plsocseks.net> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 20 Aug 2004 14:00:05 +0200, "Kyllyan"
<m...@w...pl.invalid> wrote:

>pewnie masz dżem

A jesli owoce nadal sa w kawalkach i to raczej duzych?? np cale
wisnie??

--
Catalina
gg # 186839

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-20 16:12:31

Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:cg4p3k$808$1@news.onet.pl...
> > to jak sie nazywa to co powstaje w wyniku długotwałej obróbki cieplnej
> > owoców z cukrem
> >
> pewnie masz dżem
>

Dzieki ...
Heh tyle lat człek zyje i nie wie ze to dzem...;)))))))))))

ale obawiam sie ze to raczej powidła....

w kazdym razie zaniosłem do piwnicy bo co z oczu to z serca..a ma starczyć
na długo...

śliwki sie zaczynają a i czarnej pożeczki idzie poszukać..wiec po niedzieli
nastepna porcja owocu do przerobu..

ale jedno mnie wq..... CENA CUKRU !!!! - pomyśleć ze jeszcze z pół roku temu
był po 1.40.....heeeh

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

garnki Pascala
Karczek pieczony
dzisiaj takie cuś u mnie
Co na Urodziny ???? szy(p)bko i tanio
Jaka jest róznica między lodówkami białymi a srebrnymi?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »