| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-11 10:23:13
Temat: Re: królikWladyslaw Los napisał(a) w wiadomości:
<1ejwdzr.10iqadlkd6ibkN%wlos@tele.com.pl>...
>Na krolika jest wieeeeele sposobow:
>zaleca sie krolika marynowac w winie
>z dodatkiem swinskiej krwi.
>Krolika podzielic i marynowac przez noc j.w.
>Wytrzec osuszyc i pokrajac na kawalki.
>obrumienic na nim kawalki krolika
>dusic 3 kwadranse pod
Bandytyzm;)))))))))))
Jarek
http://kroliki.w.interia.pl
k...@i...pl
--
----------------------------------------------------
-------
Wszystko co tu pisze, pisze prywatnie.
Chyba, ze napisze inaczej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-11 15:08:08
Temat: Re: kr?likJak przyrzadzic krolika?
1.Naszpigowac slonina i czosnkiem i upiec.
Podsmarzyc na rumiano na patelni. Wlozyc do garnku, dodac posekana cebule,
zelenine, grzybki suszone, sol, ziele angielskie, zalac smietana i udusic na
malym ogniu.
Wyprobowane, smaczne.
Mark (Maxim)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-11 20:16:42
Temat: Re: królikbiedny ten krolik;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-14 17:34:04
Temat: Salatka z kalafiora
Witam Grupowiczow!!!
Czytam Was czesto i korzystam z rad (dzieki!!!), czasami cos tam wyslalam,
ale jakos swoich postow nie widze (pewnie cos robie zle???:)))))
Mam problemik z rozszyfrowaniem skladu salatki z kalafiora (chyba z
kalafiora), ktora jadam z mezem w barze wegetarianskim Vega (moze jest ktos
z Krakowa i tez tam bywa????). Salatka jest z kalafiora, raczej nie
gotowanego (moze wsadzony byl na momencik do goracej wody), kalafior jest
roztarty, na pewno sa tam rodzynki i nie mam pojecia co jeszcze:)))) Macie
jakies pomysly?????
Pozdrawiam,
Kaliope
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-21 13:11:41
Temat: Re: Salatka z kalafioraNiestety nie mam pojęcia co to za sałatka, ale proponuję inną, która w moim
domu zadomowiła się na dobre:
- Kalafior ugotować w osolonej wodzie, tak żeby nie rozwalał się nie może
być zbyt miękki
- pomidory ze 4 obrać, ze skóry i pokroić w niezbyt małe kawałki
- ugotować 4-5 jajek, pokroić w ósemki
- kopwrek
sos:
Ja zwykle robię w garnuszku półlitrowym i mieści się w nim
śmietana kwaśna pół na pół z majonezem do tego sól do smaku i 2-3 ząbki
czosnku przeciśniętego.
I do miski kładę warstwę kalafiora na to jajka i pomidory przelewam sosem
posypuję obficie koperkiem
i następna warstwa tak samo i następna.
Zaznaczam, że sałatka ta smakuje wybornie w sezonie, a poza nim kiedy
kalafior i pomidory są trawiaste ja jej już nie robię
Życzę smacznego i pozdrawiam. Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |