Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia maka na zur swiateczny

Grupy

Szukaj w grupach

 

maka na zur swiateczny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-19 23:00:53

Temat: maka na zur swiateczny
Od: "Artur" <l...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Mam do Was prosbe. Potrzebuje informacje z jakich ziaren zboz robi sie make
na zur. Chodzi o proporcje.

artur



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-20 06:19:42

Temat: Re: maka na zur swiateczny
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Artur" <l...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9tc2va$7kc$1@news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam do Was prosbe. Potrzebuje informacje z jakich ziaren zboz robi sie
make
> na zur. Chodzi o proporcje.

Jakie proporcje?
Kupujesz mąkę zytnią typ 720 albo taką na ktorej pisze ze jest zurkowa i
tyle ;-)

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-20 07:52:23

Temat: Re: maka na zur swiateczny
Od: w...@p...com.pl szukaj wiadomości tego autora

...przerywamy program aby na żywo przekazać
co "Basia" <b...@p...onet.pl> oświadczył/a:

> Jakie proporcje?
> Kupujesz mąkę zytnią typ 720 albo taką na ktorej pisze ze jest
> zurkowa i tyle ;-)

jeszcze możesz w chwilach natchnienia owsianej mąki a wręcz płatków dodać
i tyż będzie buczało.

[o właśnie, obiecałem żonie żur ukwasić...]

--
wojmat
"Polski mam paszport na sercu. Skąd pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem
go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza,
z węgla. A węgiel to koks, to antracyt." [Miś]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-20 21:25:20

Temat: Re: maka na zur swiateczny
Od: "arielka" <a...@s...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Artur" <l...@p...fm> wrote in message news:9tc2va$7kc$1@news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam do Was prosbe. Potrzebuje informacje z jakich ziaren zboz robi sie
make
> na zur. Chodzi o proporcje.
>
> artur


mam taki przepis :
2- 3 łyzek maki zytniej zalac 1/2litra wody.
wymieszacdodac2 -3 obrane zabki czosnku,skorke razowego chleba.
naczynie przykryc gaza i odstawic na 5- 7dni w ciepłe miejsce.
pozdro.arielka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto z budyniem
Do gotujacych w parowarach.
sos słodko-kwaśny
zjedzone przeze mnie w sobote smaczne "menu"
Babka Grazyny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »