| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-12 20:27:57
Temat: Odp: makaron do lazzanitez nie gotuje ale zawsze daje duzo sosu, inaczej nie zmiekna
i beda jak to kiedy dziecko znajomych zapytalo:
"tatusiu, czy te deseczki tez musimy jesc?" :)
kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-12 21:45:12
Temat: Re: makaron do lasagnewaldemar z domu <w...@t...de> w
<news:ao9s4n$ml4$07$2@news.t-online.com> napisał(a):
> jak to nie ma mąki? Ja robię z normalnej mąki, nie durum. Ciasto jest
> kompatybilne z pierogami, lasagne i makaronem do rosołu. Taką lasagne
> mi kiedyś zaserwował Włoch, z normalnej mąki, nie z grysiku.
Ale ta mąka nasza jest strasznie kiepska. Wychodzą z niej kluchy,
nie makaron.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-12 22:52:07
Temat: Re: makaron do lazzaniOn Sat, 12 Oct 2002 20:01:10 +0200, "Iwonka" <b...@i...pl>
wrote:
>jak ugotowac? Wszedzie sa przepisy na sama
>lazzanie a nie ma rad jak ugotowac makaron...
>a mnie juz pomyslow brakuje...
>Poradzcie kochani/ne :-)
>Pozdrawiam serdecznie
>Iwonka
>GG5463630
>
po co gotowac?
wystarczy zrobic rzadszy sos, sprawdzic czy plat wierzchni nie
wystaje (wyschnie i bedzie okropny) i upiec wszystko...
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-12 23:45:23
Temat: Re: makaron do lasagneFrom: "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk>
Ale ta mąka nasza jest strasznie kiepska. Wychodzą z niej kluchy,
nie makaron.
=================
Fakt. To, co jest w tym roku, to istna groza.
Osobiscie przypuszczam, ze wlasnie z tego powodu robia sie nam w tym roku zakalce.
Nie umiem sobie tego inaczej wytlumaczyc.
Potwierdzcie prosze, lub zaprzeczcie.
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 09:08:34
Temat: Re: makaron do lasagne
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:092a01c27249$ba59c6a0$dd8d573e@home68z1dftw81..
.
> From: "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk>
>
> Ale ta mąka nasza jest strasznie kiepska. Wychodzą z niej kluchy,
> nie makaron.
> =================
>
> Fakt. To, co jest w tym roku, to istna groza.
> Osobiscie przypuszczam, ze wlasnie z tego powodu robia sie nam w tym roku
zakalce.
> Nie umiem sobie tego inaczej wytlumaczyc.
> Potwierdzcie prosze, lub zaprzeczcie.
> Barbara
zaprzeczam, mi sie nie robia zakalce,
do ciast , pierogow i makaronow, pizzy uzywam przewaznie maki tortowej
(przesiewam do ciast) , do kruchego- krupczatki
i nic zlego jakos nie zaobserwowalam
Jola L-L Polska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 10:50:25
Temat: Re: makaron do lasagneJola L-L <j...@i...pl> w <news:aobe63$div$1@news.tpi.pl>
napisał(a):
> zaprzeczam, mi sie nie robia zakalce,
> do ciast , pierogow i makaronow, pizzy uzywam przewaznie maki tortowej
> (przesiewam do ciast) , do kruchego- krupczatki
> i nic zlego jakos nie zaobserwowalam
Zakalca dotąd nie miałem, ale mąka jest kiepska. Tanich typu "Aro"
(marka Makro C&C) w ogóle nie należy tykać, zwykle próbuję jakichś
poznańskich, tortowa nie do wszystkiego jest dobra, ostatnio daję
trochę chlebowej kupionej w piekarni - ładnie rośnie.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
k...@b...tk If you're caught out in the rain
www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
GG:1528179 Cat food cat food cat food again
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 11:06:08
Temat: Re: makaron do lasagnewaldemar z domu wrote:
> Konrad Brywczyński wrote:
>
>
>>>zależy jaki makaron. Jak te dachówki sklepowe, to masz rację, im też
>>>gotowanie nie pomoże i można kłaść jak leci.
>>
>>Barilla jajeczna jest spoko.
>>
>>
>>>Ja robiem ciasto samemu, to trza gotować.
>>
>>W .pl nie bardzo jest z czego robić. Nie ma mąki. :-(
>
>
> jak to nie ma mąki? Ja robię z normalnej mąki, nie durum. Ciasto jest
> kompatybilne z pierogami, lasagne i makaronem do rosołu. Taką lasagne mi
> kiedyś zaserwował Włoch, z normalnej mąki, nie z grysiku.
>
>
> Waldek
Wiesz, z ta maka to faktycznie czasem klopot. Ja mam jeszcze zapasy z
Wloch, ale krajowe sa malo przewidywalne, chociaz nie az tak, aby sie
ciasto nie udawalo.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 14:16:45
Temat: Re: makaron do lazzani> >jak ugotowac?
Pozwolicie, ze podrzuce jeszcze jeden pomysl. Ja nie gotuje makaronu przed
pieczeniem, ale zalewam go na 2-3 minuty goraca woda.
Smakuje lepiej.
JArek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 20:37:11
Temat: Re: makaron do lasagneFrom: "Jola L-L" <j...@i...pl>
zaprzeczam, mi sie nie robia zakalce,
do ciast , pierogow i makaronow, pizzy uzywam przewaznie maki tortowej
(przesiewam do ciast) , do kruchego- krupczatki
i nic zlego jakos nie zaobserwowalam
===============
Jolu, pierogi i makarony to zupelnie inna bajka.
Ciasta na proszku - tez.
Natomiast, jesli raz mam ciasto drozdzowe w swojej pizzy jak marzenie, a innym razem
zakalec - to ja sobie tego naprawde nie
potrafie wytlumaczyc inaczej, jak zla jakoscia maki.
:-) Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-14 08:04:22
Temat: Odp: makaron do lazzaniTo wy gotujecie makaron do lazani?
Tutaj sie po prostu przeklada sosem i beszmela, wrzuca sie do piekarnika i
juz!
Jak sie ugotuje to nie wychodzi papka?
Ala
Użytkownik Iwonka <b...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@a...swietochlowice.dial
up.inetia.pl...
> jak ugotowac? Wszedzie sa przepisy na sama
> lazzanie a nie ma rad jak ugotowac makaron...
> a mnie juz pomyslow brakuje...
> Poradzcie kochani/ne :-)
> Pozdrawiam serdecznie
> Iwonka
> GG5463630
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |