« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-27 11:09:20
Temat: mam parmezan i co dalej ?mam w lodówce tarty parmezan czy
ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
Pozdrawiam
Andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-27 11:32:21
Temat: Re: mam parmezan i co dalej ?Użytkownik andrzej napisał:
> mam w lodówce tarty parmezan czy
> ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
>
Parmezan to mnie się kojarzy głównie ze spagetti...
--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 11:34:17
Temat: Re: mam parmezan i co dalej ?
tapta:
> Użytkownik andrzej napisał:
>
>> mam w lodówce tarty parmezan czy
>> ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
do panierowania drobiu i cielęciny się też nadaje. Do sałatek też.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 11:47:40
Temat: Re: mam parmezan i co dalej ?
"andrzej" <m...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c1n8hl$j7s$1@inews.gazeta.pl...
> mam w lodówce tarty parmezan czy
> ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
>
Wczoraj mialam pierogi/uszka/ciasto jak na makaron (tylko tym razem dodalam
do ciasta koncentratu pomidorowego) faszerowane mielonym i pieczarkami,
ugotowalam w bulionie i podalam posypane parmezanem. Niedawno robilam
faszerowane szpinakiem i watrobianka, tez posypalam parmesanem.
Robilam tez raz oberzyne panierowana w parmesanie: oberzyne pociac w plastry
wzdloz o grubosci 1 cm, posolic z obu stron i odstawic na 20 min. Rozbeblac
z jakiem zabek czosnku, oregano i pieprz. Oberzyny osuszyc, maczac w jajku i
nast. w parmezanie i smazyc na oleju z obu stron. Do tego podalam ryz z
Ajvar. Wydaje mi sie, ze z cukina to bedzie tez dobre.
Parmezanaem posypuje warzywa np. brokuly czy kalafior. Dadaje do bialego
sosu do lasagne i prawie kazdej potrawy z makaronem.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 15:06:09
Temat: Re: mam parmezan i co dalej ?
Monika Biermann wrote:
> "andrzej" <m...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:c1n8hl$j7s$1@inews.gazeta.pl...
>
>>mam w lodówce tarty parmezan czy
>>ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
>>
A ja przedwczoraj znalazlam na mniammniam.pl swietny przepis na
grzaneczki z parmezanem czosnkiem i majonezem - nazywaly sie zabojczy
chlebek czy jakos tak...
MarchEf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 16:50:47
Temat: Re: mam parmezan i co dalej ?POlecam makaron z brokułami.
Gotujesz makaron penne (takie ukośne rurki) i brokuły (teraz chyba najlepiej
mrożone). odcedzasz. na oliwie z oliwek extra vergine (3-5 łyżek)
podsmazasz wycisniety czosnek. ja pakuje zawsze na 2 osoby z 5 zabkow.
smazysz 1-2 minuty i wrzucasz do tego makaron z brokulami. calosc mieszasz,
zeby bylo cieple i podajesz posypując na wierzchu obficie parmezanem.
--
Pozdrawiam
Igor GG 1923569
Użytkownik "andrzej" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c1n8hl$j7s$1@inews.gazeta.pl...
> mam w lodówce tarty parmezan czy
> ktoś ma jakiś pomysł na obiad z tym serem
>
> Pozdrawiam
>
> Andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |