Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia marmite

Grupy

Szukaj w grupach

 

marmite

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-01-05 17:26:40

Temat: marmite
Od: dogma <d...@N...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sprowadzilam sobie od kolezanki z Londynu sloik marmite, glownie z
kulinarnej ciekawosci...
Podobno Angole jedza to z chlebem ale ja w taki sposob z cala pewnoscia
tego nie wykorzystam...sama w sobie jest paskudna, cos w smaku
przypominajace maggi o kolorze asfaltu i konsystencji masla czekoladowego...
Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...
pozdrawiam
Dogma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-01-05 19:53:05

Temat: Re: marmite
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

dogma napisał(a):
[...]
> Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
> wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
> jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...

http://ag.bocznica.org/
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-01-05 22:51:35

Temat: Re: marmite
Od: dogma <d...@N...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> http://ag.bocznica.org/
> pozdr. Jerzy

czy zdarza Ci sie napisac czasami cos innego???
czy tylko w szczegolnych przypadkach???
dogma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-01-06 12:01:56

Temat: Re: marmite
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

dogma napisał(a):
>
>> http://ag.bocznica.org/
>> pozdr. Jerzy

> czy zdarza Ci sie napisac czasami cos innego???

A czy ktoś ci juz poza mną odpisał? To taki sam temat jak [...] i [...].

> czy tylko w szczegolnych przypadkach???

Napisz ile masz lat i prześlij zdjęcie najlepiej całej sylwetki bez ...
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-01-07 08:03:39

Temat: Re: marmite
Od: Jacek Kos <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

dogma napisał(a):
> Sprowadzilam sobie od kolezanki z Londynu sloik marmite, glownie z
> kulinarnej ciekawosci...
> Podobno Angole jedza to z chlebem ale ja w taki sposob z cala pewnoscia
> tego nie wykorzystam...sama w sobie jest paskudna, cos w smaku
> przypominajace maggi o kolorze asfaltu i konsystencji masla
> czekoladowego...
> Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
> wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
> jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...
> pozdrawiam
> Dogma


ZErknij tu: http://www.marmite.com/
Mnie tam smakuje, z serem żółtawym szczególnie, z jajem.
Owszem, lekko przeterminowana maggi, ale nie w kolorze asfaltu, tylko
gryczanego miodu i o podobnej konsystencji.
Spróbuj jeszcze raz, jak nie - oddaj, sprzedaj, nie wyrzucaj, bo się
jakiś głodny natnie i będzie psioczył...


--
JackOss

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-01-07 11:22:18

Temat: Re: marmite
Od: dogma <d...@N...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> ZErknij tu: http://www.marmite.com/
> Mnie tam smakuje, z serem żółtawym szczególnie, z jajem.
> Owszem, lekko przeterminowana maggi, ale nie w kolorze asfaltu, tylko
> gryczanego miodu i o podobnej konsystencji.
> Spróbuj jeszcze raz, jak nie - oddaj, sprzedaj, nie wyrzucaj, bo się
> jakiś głodny natnie i będzie psioczył...
>
>
Dziekuje ale mam juz amatora:)
na cale szczescie...
pozdrawiam
Dogma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-01-08 14:25:13

Temat: Re: marmite
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 05 Jan 2006 18:26:40 +0100, dogma <d...@N...wp.pl>
wrote:

>Sprowadzilam sobie od kolezanki z Londynu sloik marmite, glownie z
>kulinarnej ciekawosci...
>Podobno Angole jedza to z chlebem ale ja w taki sposob z cala pewnoscia
>tego nie wykorzystam...sama w sobie jest paskudna, cos w smaku
>przypominajace maggi o kolorze asfaltu i konsystencji masla czekoladowego...
>Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
>wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
>jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...
>pozdrawiam
>Dogma


Jak masz TAKIE podejscie do rzeczy to lepiej komus oddaj :PPPPP
Ja jem na chlebie. GRUBO! najlepiej, zeby chleb byl jeszcze
cieply i domowej roboty z duza iloscia kminku. Do zup/sosow mozna
dodac, jak maggi. do slonych paluszkow kruchych badz a ciasta
francuskiego, ale specyfika marmite zawsze wyjdzie :)

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak zrobić opłatek?
tupperware-shaker
pytanie z serii gdzie w W-wie
sokowirówka czy robot kuchenny?
Zupa serowo-cebulowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »