Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nalewka - jak uratowac

Grupy

Szukaj w grupach

 

nalewka - jak uratowac

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-14 07:26:33

Temat: nalewka - jak uratowac
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kilka miesiecy temu zrobilam nalewke korzenna, miod, pieprz, imbir,
gozdziki...takie rozne poszly do srodka. Przyznaje sie ze nie staralam sie
szczegolnie dokladnie odmierzac ilosci korzeni i nalewka wyszla piekielnie
ostra. Nie jestem przyzwyczajona do takiej ostrosci i w tej postaci nijak
jej nie zuzyje. Stoi tak juz z pol roku, przez ten czas ze 2 razy probowalam
po malym lyczku.
Czy jest jakis sposob aby te nalewke zlagodzic? Czegos dodac?
Ewentualnie do czego moglabym jej dodawac - jakies ciasta, pierniki ?

Pozdrawiam
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-14 08:42:18

Temat: Re: nalewka - jak uratowac
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

asia napisala:

> Kilka miesiecy temu zrobilam nalewke korzenna, miod, pieprz, imbir,
> gozdziki...takie rozne poszly do srodka. Przyznaje sie ze nie staralam sie
> szczegolnie dokladnie odmierzac ilosci korzeni i nalewka wyszla piekielnie
> ostra. Nie jestem przyzwyczajona do takiej ostrosci i w tej postaci nijak
> jej nie zuzyje. Stoi tak juz z pol roku, przez ten czas ze 2 razy probowalam
> po malym lyczku.
> Czy jest jakis sposob aby te nalewke zlagodzic? Czegos dodac?

Może rozwódnić (czyli dolać zwykłej czystej wódki)? Często tak robię
z nalewkami - najpierw nastawiam "na gęsto", czyli ekstrakt.

> Ewentualnie do czego moglabym jej dodawac - jakies ciasta, pierniki ?

Do herbaty w zimne dni :-)

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 23:07:31

Temat: Re: nalewka - jak uratowac
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Czy jest jakis sposob aby te nalewke zlagodzic? Czegos dodac?
>
> Może rozwódnić (czyli dolać zwykłej czystej wódki)? Często tak robię
> z nalewkami - najpierw nastawiam "na gęsto", czyli ekstrakt.
>
Można też (to zależy od tego, jak ta nalewka smakuje) dodać do świeżego wina
(najlepiej z jabłek). Miesznaka może być interesująca - taki domowy pseudo-
vetmouth.

Pzdr

Kundzia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis na przesmaczniasty makaron z brokulami
Swieze zurawiny - co zrobic?
Spóźniony makowiec dla Moniki
Niespodzianka od mamy :o))
zupa-krem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »