| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-02 11:19:14
Temat: Re: obiad na dzisUżytkownik Waldek F. napisał:
>
>
> C Z O S N E K ????????????????? NIE.NIE.NIE !!!!!
>
> Dodaj jeszcze kawałek "szpondra wołowego"
>
>
dobra, nie daje czosnku ale szpondra tez nie dam ;-P
a to z tego powodu ze nie mam i w niedziele nie bede latac za szpondrem :]
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-02 11:26:45
Temat: Re: obiad na dzis
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:u...@4...com..
.
> a my bedziemy miec ogromne yorkshire puddings napelnione
> odsmazanymi kartofelkami, jarzynami pieczonymi , z oliwa i
> ziolami
...z tydzien to gromadziliscie....
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 13:01:28
Temat: Re: obiad na dzisOn Sun, 2 Nov 2003 12:26:45 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>
>U?ytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
>grup dyskusyjnych napisa?:u...@4...com..
.
>> a my bedziemy miec ogromne yorkshire puddings napelnione
>> odsmazanymi kartofelkami, jarzynami pieczonymi , z oliwa i
>> ziolami
>
>...z tydzien to gromadziliscie....
>
>agataw
>
no, na to wyglada. warzywa pieczone, z oliwa, wymieszane z feta
zaczynaja byc jak wmurowane w nasze talerze. a kartofelki
wczorajsze.a z jarzyn najbardziej nie denerwuje brokul bo jest
cholernik nietrwaly i jak o nim jednego dnia zapomne, to go potem
juz tylko moge wyrzucic , bo zakwuta na zolto ;))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 13:28:08
Temat: Re: obiad na dzis cofam!!!!!!Uwaga.nie powtarzac tego swinstwa....obrzydlistwo....i nigdy nie panierowac
w kaszy kukurydzianej sera..TYLKO bulka tarta....TYLKO....
caly obiad....paskudny :(
agataw....tlusto, mdlo, zaimbirowane za mocno, i ta idiotyczna kaszka
kukurydziana.....fu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 14:34:04
Temat: Re: obiad na dzis cofam!!!!!!On Sun, 2 Nov 2003 14:28:08 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>Uwaga.nie powtarzac tego swinstwa....obrzydlistwo....i nigdy nie panierowac
>w kaszy kukurydzianej sera..TYLKO bulka tarta....TYLKO....
>
>caly obiad....paskudny :(
>
>agataw....tlusto, mdlo, zaimbirowane za mocno, i ta idiotyczna kaszka
>kukurydziana.....fu
>
ja w kaszce panierowane toleruje: polente oraz cukinie.
trys, co mu kaszka zkrzypi w zebach jak ja je
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 21:04:13
Temat: Re: obiad na dzisOn Sun, 2003-11-02 at 12:07, walkie! wrote:
> Użytkownik Kot napisał:
>
> >
> >
> > Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
> > sie nie daje kapusty, o ile wiem...
> >
> U nas sie zawsze dawalo i z calego rosolu to tylko kapuste jadlam ;)
> Juz teraz zjadlam polowe jej ;)
Acha. To teraz bede musiala sprobowac ;)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 22:07:53
Temat: Re: obiad na dzisUżytkownik Kot napisał:
> On Sun, 2003-11-02 at 12:07, walkie! wrote:
>
>>Użytkownik Kot napisał:
>>
>>
>>>
>>>Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
>>>sie nie daje kapusty, o ile wiem...
>>>
>>
>>U nas sie zawsze dawalo i z calego rosolu to tylko kapuste jadlam ;)
>>Juz teraz zjadlam polowe jej ;)
>
>
> Acha. To teraz bede musiala sprobowac ;)
>
sprobuj. generalnie zarabista jest taka kapustka. :-)
btw. rosol wyszedl calkiem niezly, moz tak powiedzial ale ja go chyba na
pomidorowa przerobie ;)
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 07:12:59
Temat: Re: obiad na dzis
> >
> sprobuj. generalnie zarabista jest taka kapustka. :-)
do rosołu polecam włoską
--
Sławomir J Marusiński
Agent Ubezpieczeniowy
T.U. Allianz; filia Sopot
tel. 556 96 71; 0 691 569 778
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 07:44:30
Temat: Re: obiad na dzis> Ja na razie wrzucilam skrzydlo z indyka.
=======
Jakiś dziwny ten "rosół". Z jednego skrzydełka..., to ile go będzie,
szklanka? Albo wyjdzie lura jaka.
Rosół to przede wszystkim wywar *z_mięsa* z dodatkiem jarzyn. Ze skrzydełka,
nawet indyczego, to jakaś bieda-zupka będzie, nie mówiąc już o tym, że takie
skrzydełko w większości składa się z kości i skóry. Nie wiem jak się nazywa
zupa ze skóry, ale zwykle nie zasługuje na miano rosołu.
Następnym razem zrób coś bardziej smakowitego. Najlepiej weź kurę albo
kurczaka (co najmniej 1,5 kg) i trochę wołowiny koniecznie z kawałkiem kości
szpikowej (0,5-1 kg), wody nie za dużo, aby wyszedł mocny wywar (4-5 l). Z
jarzyn więcej pietruszki, a z przypraw dużo pieprzu w ziarenkach i cebulę
przypaloną. Mięso daje się do zimnej wody i powoli doprowadza do wrzenia.
Najpierw przez 2,5 godziny gotujesz samo mięso z solą i ziarnami pieprzu,
potem dorzucasz całą resztę. Dobry rosół musi się gotować ok 3 godzin.
Wprawdzie kurczak trochę się rozgotuje, ale potem można z niego zrobić
potrawkę. A jeśli kura i wołowina - to będą w sam raz.
Do takiego rosołu makaron powinien być domowy, a jeśli już kupny, to nitki
lub drobne wstążki, z tych lepszych (więc na pewno nie lubelski czy jakiś
taki).
Na talerzu trzeba to posypać natką pietruszki (nie żałować). Dobry rosół nie
potrzebuje żadnej maggi, knora ani sosu sojowego.
Ach, ile to można napisać na temat narodowej potrawy, którą każdy umie
gotować najlepiej na świecie :-}
Smacznego
waldek {właśnie po takim świąteczno-niedzielnym rosole :-}}}
========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 07:52:06
Temat: Re: obiad na dzis cofam!!!!!!=======
Marynowanie kurzczaka w mocnych przyprawach i to jeszcze tak długo musiało
być "fuj". Kurczak zdecydowanie nie lubi takich takich doznań. Jest za
delikatny.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |