| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-02 08:11:49
Temat: obiad na dzis....nozki kurczaka....ponadziewane widelcem do kosci....skropione sosem
sojowym, pieprzem , bialym winem, fragmentami swiezego imbiru i wrzucone
zoltko....zostawione na cala noc. Nastepnie w mace ziemniaczanej glowa do
dolu....lub kukurydziana i wrzucone na gleboki goracy olej....3 minuty
podane z wycisnietym sokiem z cytryny chwile przed....
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-02 09:05:18
Temat: Re: obiad na dzis....3 minuty
>
A nie będzie to surowe??
--
Sławomir J Marusiński
Agent Ubezpieczeniowy
T.U. Allianz; filia Sopot
tel. 556 96 71; 0 691 569 778
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 09:13:34
Temat: Re: obiad na dzis
A ja robię dziś "wytrawne" leniwe + watróbka saute + duszona cebula z
jablkiem, rodzynkami i majerankiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 10:24:01
Temat: Re: obiad na dzisUżytkownik Agata napisał:
> ....nozki kurczaka....ponadziewane widelcem do kosci....skropione sosem
> sojowym, pieprzem , bialym winem, fragmentami swiezego imbiru i wrzucone
> zoltko....zostawione na cala noc. Nastepnie w mace ziemniaczanej glowa do
> dolu....lub kukurydziana i wrzucone na gleboki goracy olej....3 minuty
>
> podane z wycisnietym sokiem z cytryny chwile przed....
>
> agataw
>
>
A ja rosol....pierwszy raz w zyciu. Dzis stwierdzilam ze obale mity z
dziecinstwa ze rosol jest wstretny. Jak bylam to rosol byl co tydzien :]
I moze mi ktos podpowie jak sie to robie zeby bylo dobrze.
Ja na razie wrzucilam skrzydlo z indyka. Wrzucilam kapuste wloska, pora,
marchewke, selera i pietruszke. Dodalam opalona na gazie cebule i sie
gotuje na wolnym ogniu. I co dalej? Jakies sugestie co do przyprawienia
oprocz soli? Zastanawiam sie czy wrzucic czosnek...
Prosze o sugestie.
A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
Do plackow dodaje troche zoltego sera. :)
Na deser piecze sie krolewiec.
:-)
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 10:43:25
Temat: Re: obiad na dzisOn Sun, 2003-11-02 at 11:24, walkie! wrote:
> A ja rosol....pierwszy raz w zyciu. Dzis stwierdzilam ze obale mity z
> dziecinstwa ze rosol jest wstretny. Jak bylam to rosol byl co tydzien :]
> I moze mi ktos podpowie jak sie to robie zeby bylo dobrze.
> Ja na razie wrzucilam skrzydlo z indyka. Wrzucilam kapuste wloska, pora,
> marchewke, selera i pietruszke. Dodalam opalona na gazie cebule i sie
> gotuje na wolnym ogniu. I co dalej? Jakies sugestie co do przyprawienia
> oprocz soli? Zastanawiam sie czy wrzucic czosnek...
> Prosze o sugestie.
> A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
> Do plackow dodaje troche zoltego sera. :)
> Na deser piecze sie krolewiec.
> :-)
Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
sie nie daje kapusty, o ile wiem...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 10:59:39
Temat: Re: obiad na dzis
Użytkownik Kyllyan <m...@w...pl.invalid> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bo2hcd$3ou$...@n...onet.pl...
> ....3 minuty
> >
> A nie będzie to surowe??
...ponoc nie....wlasnie po to tez te naklucia drobiu....a swoja droga 3
minuty w deep oleju.....to sporo.....
(a ze juz mam ten olej to zapanierowalam camemberta w jajach dwukroc i
dwukroc w kaszy kukurydzianej. Zolciutkie wychodza jak kaczuszki)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 11:05:47
Temat: Re: obiad na dzisOn Sun, 02 Nov 2003 12:07:35 +0100, "walkie!"
<walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.
net.pl>
wrote:
>Użytkownik Kot napisał:
>
>>
>>
>> Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
>> sie nie daje kapusty, o ile wiem...
>>
>U nas sie zawsze dawalo i z calego rosolu to tylko kapuste jadlam ;)
>Juz teraz zjadlam polowe jej ;)
moja Babcia tez tak robila. i ja dostawalam te kapuche. pycha
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 11:07:35
Temat: Re: obiad na dzisUżytkownik Kot napisał:
>
>
> Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
> sie nie daje kapusty, o ile wiem...
>
U nas sie zawsze dawalo i z calego rosolu to tylko kapuste jadlam ;)
Juz teraz zjadlam polowe jej ;)
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 11:07:47
Temat: Re: obiad na dzis
Użytkownik "walkie!"
<walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.
net.pl> napisał w
wiadomości news:bo2lm7$hr9$1@SunSITE.icm.edu.pl...
(ciach)
Zastanawiam sie czy wrzucic czosnek...
> Prosze o sugestie.
> A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
> Do plackow dodaje troche zoltego sera. :)
> Na deser piecze sie krolewiec.
> Justyna - walkie!
(ciach)
C Z O S N E K ????????????????? NIE.NIE.NIE !!!!!
Dodaj jeszcze kawałek "szpondra wołowego"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-02 11:12:20
Temat: Re: obiad na dzisOn Sun, 2 Nov 2003 09:11:49 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>....nozki kurczaka....ponadziewane widelcem do kosci....skropione sosem
>sojowym, pieprzem , bialym winem, fragmentami swiezego imbiru i wrzucone
>zoltko....zostawione na cala noc. Nastepnie w mace ziemniaczanej glowa do
>dolu....lub kukurydziana i wrzucone na gleboki goracy olej....3 minuty
>
>podane z wycisnietym sokiem z cytryny chwile przed....
>
>agataw
>
a my bedziemy miec ogromne yorkshire puddings napelnione
odsmazanymi kartofelkami, jarzynami pieczonymi , z oliwa i
ziolami i jakims sosem, bo inaczej troche za suche. wszystko
podsypane ziolami typu tymianek (sam mi wysechl...), pietruszka i
bazylia.
na deser nie mam konceptu, jesli maliny nie zdechly to beda z
jogurtem. a jak zdechly to lody.
latwa niedziela ;))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |