Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia oliwa z pepperoni

Grupy

Szukaj w grupach

 

oliwa z pepperoni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 18


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-11-15 10:28:46

Temat: oliwa z pepperoni
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Do tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
suszonymi będzie równie ognista?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-11-15 10:40:21

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: "Tomek" <a...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fhh6oa$lmi$1@inews.gazeta.pl...
> Do tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
> suszonymi będzie równie ognista?
Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
większa.
Pozdrawiam
--
Tomek
http://www.artzi.net


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-11-15 15:22:25

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: Romer <f...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
> większa.
Bo suzona papryczka mniej wazy i dlatego ostrosc sie koncentruje.

Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.

Romer

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-11-15 15:26:12

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Romer pisze:
>> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
>> większa.
> Bo suzona papryczka mniej wazy i dlatego ostrosc sie koncentruje.
>
> Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
> dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.

Zastanawiałam się, czy oliwa z tych suszonych wyciągnie piekielność tak,
jak ze świeżych. Zalane już są, więc niebawem się dowiem.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-11-15 15:29:19

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Tomek" <a...@a...net> wrote in message
news:fhh7ns$lmg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:fhh6oa$lmi$1@inews.gazeta.pl...
>> Do tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
>> suszonymi będzie równie ognista?
> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
> większa.

Święta racja! Kilo żelaza jest cięższe niż kilo pierza - wystarczy wziąć w
rękę i porównać. A dopiero co - babstwo - puch marny.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-11-15 15:39:41

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fhhomg$mi2$1@atlantis.news.tpi.pl...

Przeciez mowiles publicznie po raz kolejny ze konczysz pisac, dlaczego wiec
nie spierdalasz meska pizdo bez honoru?
Kazdy cie ma tutaj za scierwo.
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-11-15 15:55:01

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 15 novembre 2007 ŕ 16:26:12, dans <fhhofe$89k$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :


>> Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
>> dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.

> Zastanawiałam się, czy oliwa z tych suszonych wyciągnie piekielność tak,
> jak ze świeżych. Zalane już są, więc niebawem się dowiem.


Chyba nie "niebawiem" :)

Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc". Smak tez nie jest ten sam
(ani gorzy ani lepszy, po prostu nie ten sam).


Ewcia, piekielna


--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-11-15 16:06:25

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. pisze:

> Chyba nie "niebawiem" :)

Niebawość względną jest.

> Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
> oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc".

Dużo dłużej?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-11-15 16:50:58

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 15 novembre 2007 ŕ 17:06:25, dans <fhhqqs$j4u$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :



>> Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
>> oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc".

> Dużo dłużej?

Tak :-(

Wlasnie kosumuje takie ze stycznia, i jeszcze nie do konca tak
piekielne jak by wypadalo.


Ewcia

--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-11-15 17:41:26

Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> Wlasnie kosumuje takie ze stycznia, i jeszcze nie do konca tak
> piekielne jak by wypadalo.

Prawie rok.
Można na to spojrzeć optymistycznie.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak przechować paszteciki
kuchnia azjatycka, praca
Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
szarlotka green way?
jogurt domowy (probiotyczny)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »