| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-15 10:28:46
Temat: oliwa z pepperoniDo tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
suszonymi będzie równie ognista?
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-15 10:40:21
Temat: Re: oliwa z pepperoni
Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fhh6oa$lmi$1@inews.gazeta.pl...
> Do tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
> suszonymi będzie równie ognista?
Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
większa.
Pozdrawiam
--
Tomek
http://www.artzi.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-15 15:22:25
Temat: Re: oliwa z pepperoni
> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
> większa.
Bo suzona papryczka mniej wazy i dlatego ostrosc sie koncentruje.
Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.
Romer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-15 15:26:12
Temat: Re: oliwa z pepperoniRomer pisze:
>> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
>> większa.
> Bo suzona papryczka mniej wazy i dlatego ostrosc sie koncentruje.
>
> Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
> dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.
Zastanawiałam się, czy oliwa z tych suszonych wyciągnie piekielność tak,
jak ze świeżych. Zalane już są, więc niebawem się dowiem.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-15 15:29:19
Temat: Re: oliwa z pepperoni"Tomek" <a...@a...net> wrote in message
news:fhh7ns$lmg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:fhh6oa$lmi$1@inews.gazeta.pl...
>> Do tej pory robiłam ją dodając małe świeże papryczki. Jak myślicie, z
>> suszonymi będzie równie ognista?
> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
> większa.
Święta racja! Kilo żelaza jest cięższe niż kilo pierza - wystarczy wziąć w
rękę i porównać. A dopiero co - babstwo - puch marny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-15 15:39:41
Temat: Re: oliwa z pepperoni
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fhhomg$mi2$1@atlantis.news.tpi.pl...
Przeciez mowiles publicznie po raz kolejny ze konczysz pisac, dlaczego wiec
nie spierdalasz meska pizdo bez honoru?
Kazdy cie ma tutaj za scierwo.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-15 15:55:01
Temat: Re: oliwa z pepperoni
Le jeudi 15 novembre 2007 ŕ 16:26:12, dans <fhhofe$89k$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>> Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
>> dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.
> Zastanawiałam się, czy oliwa z tych suszonych wyciągnie piekielność tak,
> jak ze świeżych. Zalane już są, więc niebawem się dowiem.
Chyba nie "niebawiem" :)
Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc". Smak tez nie jest ten sam
(ani gorzy ani lepszy, po prostu nie ten sam).
Ewcia, piekielna
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-15 16:06:25
Temat: Re: oliwa z pepperoniEwa (siostra Ani) N. pisze:
> Chyba nie "niebawiem" :)
Niebawość względną jest.
> Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
> oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc".
Dużo dłużej?
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-15 16:50:58
Temat: Re: oliwa z pepperoni
Le jeudi 15 novembre 2007 ŕ 17:06:25, dans <fhhqqs$j4u$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>> Wg moich eksperymentow papryczki suszone potrzebuja wiecej czasu aby
>> oliwa osignela odpowiednia "piekielnosc".
> Dużo dłużej?
Tak :-(
Wlasnie kosumuje takie ze stycznia, i jeszcze nie do konca tak
piekielne jak by wypadalo.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-11-15 17:41:26
Temat: Re: oliwa z pepperoniEwa (siostra Ani) N. pisze:
> Wlasnie kosumuje takie ze stycznia, i jeszcze nie do konca tak
> piekielne jak by wypadalo.
Prawie rok.
Można na to spojrzeć optymistycznie.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |