« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-10 11:09:06
Temat: panga i co dalej?mam filet z pangi i co dalej? jestem w kwsti ryb kompletny laik,nie
umiem ich robic ,po usmazeniu pol zostaje na aptelni,nadal smierdza
mulem i odechciewa mi sie jejsc wiec ratujcie?
rozmrozic calkowicie? czy tak troche ? smazyc ,piec?
chcialm do tego ziemniaki,kapuste i bialy kwaskowy sos.
pzdr
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-10 11:24:49
Temat: Re: panga i co dalej?pamana napisał(a):
> mam filet z pangi i co dalej? jestem w kwsti ryb kompletny laik,nie
> umiem ich robic ,po usmazeniu pol zostaje na aptelni,nadal smierdza
> mulem i odechciewa mi sie jejsc wiec ratujcie?
>
> rozmrozic calkowicie? czy tak troche ? smazyc ,piec?
>
> chcialm do tego ziemniaki,kapuste i bialy kwaskowy sos.
> pzdr
> p.
panga??? smierdzi mulem??? wg. mnie to jedna z lepszych ryb na swiecie...
a co do robienia...
polecam najzwyklejszy sposob na pange...
rybe rozmrozic...
natrzec sola i pieprzem oraz skropic cytryna, choc ja preferuje limonke
ma bardziej zdecydowany smak...
i smazyc na patelni, najlepiej na masle lub na masle zmieszanym pol na
pol z olejem...
przewracac jak jedna strona spokojnie odchodzi od patelni, nic na sile...
mniam...do tego kapusta kiszona i ziemniaczki, proste ale jakie dobre...
pozdrawiam
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-10 11:38:48
Temat: Re: panga i co dalej?Użytkownik "dogma" <d...@N...wp.pl> napisała:
> polecam najzwyklejszy sposob na pange...
> rybe rozmrozic...
> natrzec sola i pieprzem oraz skropic cytryna, choc ja preferuje limonke
> ma bardziej zdecydowany smak...
> i smazyc na patelni,
Bez panierki?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-10 11:39:29
Temat: Re: panga i co dalej?dogma napisał(a):
> pamana napisał(a):
>
>> mam filet z pangi i co dalej? jestem w kwsti ryb kompletny laik,nie
>> umiem ich robic ,po usmazeniu pol zostaje na aptelni,nadal smierdza
>> mulem i odechciewa mi sie jejsc wiec ratujcie?
>>
>> rozmrozic calkowicie? czy tak troche ? smazyc ,piec?
>>
>> chcialm do tego ziemniaki,kapuste i bialy kwaskowy sos.
>> pzdr
>> p.
>
>
> panga??? smierdzi mulem??? wg. mnie to jedna z lepszych ryb na swiecie...
> a co do robienia...
> polecam najzwyklejszy sposob na pange...
> rybe rozmrozic...
> natrzec sola i pieprzem oraz skropic cytryna, choc ja preferuje limonke
> ma bardziej zdecydowany smak...
> i smazyc na patelni, najlepiej na masle lub na masle zmieszanym pol na
> pol z olejem...
> przewracac jak jedna strona spokojnie odchodzi od patelni, nic na sile...
> mniam...do tego kapusta kiszona i ziemniaczki, proste ale jakie dobre...
> pozdrawiam
> dogma
z sola uwazac przed smazeniem bo Panga skurczy sie podczas smazenia i po
zdjeciu z patelni bedzie bardzo slona...
faktycznie Panga to jedna z delikatniejszych i niemulowatych ryb...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-10 11:42:44
Temat: Re: panga i co dalej?
Użytkownik "pamana" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:durmod$hpg$1@news.dialog.net.pl...
> mam filet z pangi i co dalej? jestem w kwsti ryb kompletny laik,nie umiem
> ich robic ,po usmazeniu pol zostaje na aptelni,nadal smierdza mulem i
> odechciewa mi sie jejsc wiec ratujcie?
>
> rozmrozic calkowicie? czy tak troche ? smazyc ,piec?
>
> chcialm do tego ziemniaki,kapuste i bialy kwaskowy sos.
> pzdr
> p.
ja najbardziej lubię w cieście naleśnikowym
a moja żona duszoną z przyprawami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-10 11:43:51
Temat: Re: panga i co dalej?dogma <d...@N...wp.pl> napisał(a):
> panga??? smierdzi mulem??? wg. mnie to jedna z lepszych ryb na swiecie...
Popieram w 100%, z łatwo dostępnych teraz ryb (w Krakowie) jest zdecydowanie
najlepsza. Przy tym stosunkowo niedroga i wdzięczna w obróbce.
> natrzec sola i pieprzem oraz skropic cytryna, choc ja preferuje limonke
> ma bardziej zdecydowany smak...
> i smazyc na patelni, najlepiej na masle lub na masle zmieszanym pol na
> pol z olejem...
No właśnie, smażę ją też na maśle, z odrobinką oleju, tylko posoloną,
oczywiście wcześniej rozmrożoną. Lub piekę w folii tylko posoloną. Już
gotowa jest traktowana cytryną (limonką) i grubym pieprzem (cytrynowym). I
tyle.
W ogóle nie przywiera do patelni.
--
pa, BasiaBjk
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-10 11:46:27
Temat: Re: panga i co dalej?
> ja najbardziej lubię w cieście naleśnikowym
> a moja żona duszoną z przyprawami
wielkie dzieki za przepisy :)
sie rozmraza wlasnie :)
pzdr
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-03-10 11:46:33
Temat: Re: panga i co dalej?Lilla napisał(a):
>
> Bez panierki?
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
bez panierki...
ryba sama w sobie jest doskonala i moim zdaniem nie ma sensu psuc jej
panierka...
choc panierowane ryby tez lubie :)
pozdrawiam
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-03-10 11:55:30
Temat: Re: panga i co dalej?BasiaBjk napisał(a):
> dogma <d...@N...wp.pl> napisał(a):
>
>> panga??? smierdzi mulem??? wg. mnie to jedna z lepszych ryb na swiecie...
>
> Popieram w 100%, z łatwo dostępnych teraz ryb (w Krakowie) jest zdecydowanie
> najlepsza. Przy tym stosunkowo niedroga i wdzięczna w obróbce.
No to narobiliście mi apetytu. Zobaczę, czy równie łatwo dostępna w Toruniu.
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-03-10 11:58:13
Temat: Re: panga i co dalej?
Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:duroii$saq$1@atlantis.news.tpi.pl...
(ciach)
> >
> > panga??? smierdzi mulem??? wg. mnie to jedna z lepszych ryb na
swiecie...
(ciach)
> z sola uwazac przed smazeniem bo Panga skurczy sie podczas smazenia i po
> zdjeciu z patelni bedzie bardzo slona...
> faktycznie Panga to jedna z delikatniejszych i niemulowatych ryb...
Jak widac sa gusta i gusciki
Dla mnmie ryba musi pachniec (niektorzy twierdza ze to smierdzi) ryba...
a Panga jest takowego zapachu pozbawiona
I za delkiatna dla mnie
Wole zdecydowane smaki... Oczywiscie nie mulu a ryby ;)
karp (z dobrego jeziora czy tez hodowli) jest super
Wegorz (zarowno wedzony jak i smazony)
Halibut (jak powyzej)
Wieksze karasie, duze plocie
Nie smierdza mulem...
Chyba ze "zla" hodowla, albo stara ryba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |