« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-03 20:53:14
Temat: panierka a'la KFCwitam,
interesuje mnie zrobienie kurczaczow jak w kfc, ale nie wiem jak zrobic
panierke aby byla taka
chrupka a nie nasiaknieta tluszczem. domyslam sie ze o bulce tartej moge
zapomniec. co byscie zaproponowali?
interesuje mnie tez jakby to smazyc, wiadomo ze frytkownica, ale jaki
tłuszcz? jakis ktory by pozostawal
calkowicie neutralny w smaku?
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-03 22:14:37
Temat: Re: panierka a'la KFCUżytkownik "papndekel" <a...@p...net> napisał w wiadomości
news:0vkp2d.k7b.ln@news.altec.pl...
<CUT>
A spędziłeś chociażby 5 minut z google? Choć 1 minutę? Choć 10 sekund?
Odpowiedzi na wszystkie twoje pytania znalazłem w przeciągu mniej niż
minuty. Choćby w archiwum tej grupy.
Fishman.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-04 19:58:46
Temat: Re: panierka a'la KFCFishman napisał(a):
> Użytkownik "papndekel" <a...@p...net> napisał w wiadomości
> news:0vkp2d.k7b.ln@news.altec.pl...
> <CUT>
>
> A spędziłeś chociażby 5 minut z google? Choć 1 minutę? Choć 10 sekund?
> Odpowiedzi na wszystkie twoje pytania znalazłem w przeciągu mniej niż
> minuty. Choćby w archiwum tej grupy.
>
> Fishman.
>
>
a moze nie wszyscy sa tak światli i madrzy i nie wiedza co to google
a tak naprawde, to jakby mnie zainteresowalo to co na google znalazlem
to bym sie tutaj nie pytal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-04 20:05:41
Temat: Re: panierka a'la KFCDnia Mon, 04 Apr 2005 21:58:46 +0200, Waćpanna lub Waćpan *papndekel*, w
wiadomości news:<news:dl5s2d.nj9.ln@news.altec.pl> zawarł, co następuje:
> a tak naprawde, to jakby mnie zainteresowalo to co na google znalazlem
> to bym sie tutaj nie pytal
a slyszałeś o zakładce w google? grupy dyskusyjne?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-04 20:17:54
Temat: Re: panierka a'la KFC
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> a slyszałeś o zakładce w google? grupy dyskusyjne?
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
Olu,
Nie naśladuj włosia.
A zwłaszcza w te dni...
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-04 20:27:59
Temat: Re: panierka a'la KFCpapndekel wrote:
>
>
> a moze nie wszyscy sa tak światli i madrzy i nie wiedza co to google
no to się ucz.
> a tak naprawde, to jakby mnie zainteresowalo to co na google znalazlem
> to bym sie tutaj nie pytal
a jakbyś naprawdę w googlach poszukał, to byś wiedział, że pytających o
Kentucky F... Chicken było już tu na tuziny i pytanie o to jest tu,
powiedzmy, niechętnie widziane. Parę przepisów KFCopodobnych zresztą też
już tu było. Nie wiem zresztą, po co te niestrawne rzeczy wogóle podrabiać.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-04 21:09:41
Temat: Re: panierka a'la KFCpapndekel napisał(a):
> witam,
> interesuje mnie zrobienie kurczaczow jak w kfc, ale nie wiem jak zrobic
> panierke aby byla taka
> chrupka a nie nasiaknieta tluszczem. domyslam sie ze o bulce tartej moge
> zapomniec. co byscie zaproponowali?
> interesuje mnie tez jakby to smazyc, wiadomo ze frytkownica, ale jaki
> tłuszcz? jakis ktory by pozostawal
> calkowicie neutralny w smaku?
>
> pozdrawiam
Nie wiem po co te całe wywody idemagogie ?
Odpowiem krótko.
Ja, gotowane skrzydełka z kurczaka robie w trójkąty, osypuję
przyprawami(pikantnymi). Po jakimś czasie obtaczam w jajku i bułce i
smażę na głębokim oleju. Bardzo dobre !
Przepis zasłyszany oczywiście. Tzw. "diabelskie skrzydełka".
Smacznego !
Z pozdrowieniem
Roberto998
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-05 08:55:55
Temat: Re: panierka a'la KFCUżytkownik "nICa" <i...@m...mr>
> Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
> > a slyszałeś o zakładce w google? grupy dyskusyjne?
> Olu,
> Nie naśladuj włosia.
> A zwłaszcza w te dni...
> d.
Jak chcesz być autorytetem [moralnym] to przedstaw się Kim jesteś,
anonimy to najczęściej samotni terroryści [grupowi], którzy na szczęście
nie znajdują posłuchu u normalnych ludzi.
Możesz wyjść z podziemi[a] na powierzchnię i ogłosić światu swoje credo.
Te dni temu sprzyjają.
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Samo życie wymyśla najlepsze gagi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 13:21:11
Temat: Re: panierka a'la KFC> Nie wiem po co te całe wywody idemagogie ?
> Odpowiem krótko.
> Ja, gotowane skrzydełka z kurczaka robie w trójkąty, osypuję
> przyprawami(pikantnymi). Po jakimś czasie obtaczam w jajku i bułce i
> smażę na głębokim oleju. Bardzo dobre !
> Przepis zasłyszany oczywiście. Tzw. "diabelskie skrzydełka".
> Smacznego !
>
> Z pozdrowieniem
> Roberto998
no tak, tylko ze czesto bułkka nasiaka olejem i zamiast byc chrupka robi
sie taka "zwykla", jak na schabowych. mozeliwe ze trzeba by uzyc np.
rozgniecionych platkow kukurydzianych, ale trzeba by kupic tez takie
zupelnie neutralne w smaku a o taki ciezko dzisiaj.
no i kwestia tłuszczu. kazdy olej jednak pozostawia jakis posmak, a w
fastfoodach tluszcz na jakim smaza jest zupelnie neutralny, a
przynajmniej sprawia takie wrazenie. np. frytki: takie z mc donalda sa
calkiem dobre i uwazam ze lepsze niz zrobione w domu na oleju albo
mrozone z piekarnika. moze oni to poprostu na ceresie smaża, czy cos w
tym stylu :P :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 13:42:06
Temat: Re: panierka a'la KFC
> no i kwestia tłuszczu. kazdy olej jednak pozostawia jakis posmak, a w
> fastfoodach tluszcz na jakim smaza jest zupelnie neutralny, a
> przynajmniej sprawia takie wrazenie. np. frytki: takie z mc donalda sa
> calkiem dobre i uwazam ze lepsze niz zrobione w domu na oleju albo
> mrozone z piekarnika. moze oni to poprostu na ceresie smaża, czy cos w
> tym stylu :P :)
tłuszcz palmowy. Można kupić tłuszcz do frytownicy, jest neutralny w
smaku i zapachu, o ole go od czasu do czasu zmienisz.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |