Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryczka pepperoni

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryczka pepperoni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-11-28 13:02:54

Temat: papryczka pepperoni
Od: domin <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam,
mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
pomysly?
--
*sama prawda* http://www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-11-28 14:37:16

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: Cezar <c...@B...pl> szukaj wiadomości tego autora



On 28/11/2011 13:02, domin wrote:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

a co to jest 'papryczka pepperoni'?

c.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-11-28 15:52:08

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: Dawid <x...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-28 15:37, Cezar pisze:
> papryczka pepperoni

http://www.frisco.pl/product/22223072/FRISCO_FRESH_P
apryka_pepperoni_zielona.xhtml

http://wss.biopunkt.pl/ostra-papryka-peperoni-jalape
no-350g-kosk-p2824-store2824.html

itp.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-11-29 07:29:47

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: wolim <n...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

Hmm... Chcesz wyczarować obiad z papryczek pepperoni?
To raczej służy jako przyprawa, a nie główny składnik dania...

Pozdrawiam,
MW

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-11-29 08:10:03

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wolim" <n...@t...pl> napisał w wiadomości
news:jb21l9$j3o$2@usenet.news.interia.pl...
>W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
>> witam,
>> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
>> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
>> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
>> pomysly?
>
> Hmm... Chcesz wyczarować obiad z papryczek pepperoni?
> To raczej służy jako przyprawa, a nie główny składnik dania...
>

Dlatego "wyczarować" a nie "ugotować".

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-11-29 13:22:03

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: "Florian" <f...@w...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "domin" napisał w wiadomości > witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?
> --
> *sama prawda* http://www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4


Znam jeden świetny przepis. Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki, po
czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24 godziny
zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie odlewasz połowę
wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż - dokładnie 2 ziarna
na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po zestawieniu z ognia czekasz aż
odparuje i wuala.
A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej co
by danie nie było zbyt syte.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2011-11-29 15:26:25

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: Dawid <x...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

http://gotowanie.onet.pl/5726,0,1,feta-z-grillowana-
papryczka-pepperoni,ksiazka_przepis.html

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2011-11-29 16:42:55

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: domin <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Znam jeden świetny przepis. Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki,
> po czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24
> godziny zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie
> odlewasz połowę wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż -
> dokładnie 2 ziarna na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po
> zestawieniu z ognia czekasz aż odparuje i wuala.
> A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej
> co by danie nie było zbyt syte.

padam na twarz ze smiechu, NELEJCIE MU

ps. zal

--
*sama prawda* http://www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2011-11-29 16:47:05

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: domin <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-29 16:26, Dawid pisze:
> W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
>> witam,
>> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
>> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
>> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
>> pomysly?
>
> http://gotowanie.onet.pl/5726,0,1,feta-z-grillowana-
papryczka-pepperoni,ksiazka_przepis.html
>

dzieki, akurat trafiles bo fete tez lubie

--
*sama prawda* http://www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2011-12-02 11:03:36

Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: "Florian" <f...@w...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "domin" <d...@w...pl> napisał >> Znam jeden świetny przepis.
Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki,
>> po czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24
>> godziny zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie
>> odlewasz połowę wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż -
>> dokładnie 2 ziarna na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po
>> zestawieniu z ognia czekasz aż odparuje i wuala.
>> A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej
>> co by danie nie było zbyt syte.
>
> padam na twarz ze smiechu, NELEJCIE MU
>
> ps. zal
>
> --


W dupie mam czy cię coś śmieszy czy nie i jeśli coś tu jest załosnego to
twój post. Czego się spodziewasz...na głupie pytanie głupia odpowiedź, być
może dzieki niej twoj następny wątek nie będzie dotyczył Ziół Małgorzatki i
pytania o to, jaki obiad dwudaniowy można z nich zrobić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cappucino
Wędzenie
lody domowe
Sok z drzewa orzecha włoskiego
Spread your JISM on DeckerCuntLips and Mouth Lips

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »