| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-29 09:34:35
Temat: papryka z grilla na zime-jak?Witam
Chcialem zrobic sobie na zime papryke z grilla - jak ja zakonserwowac?Czy
macie jakies fajne przepisy - albo pomysly co do zalewy i pasteryzacji?
pozdrawiam
Greg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-29 10:07:00
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?
Użytkownik "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> napisał w wiadomości
news:dhgcds$lea$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Chcialem zrobic sobie na zime papryke z grilla - jak ja zakonserwowac?Czy
> macie jakies fajne przepisy - albo pomysly co do zalewy i pasteryzacji?
> pozdrawiam
> Greg
>
>
Hmm ja to bym ja potraktował dobrą oliwą..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-29 10:20:02
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?No tak to napewno, ale do sloja dac tylko olive i papryke zgrilowana? z
Porzadna oliva to bedzie wrecz inwestycja :)
preg
> Hmm ja to bym ja potraktował dobrą oliwą..
>
> Marek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-29 11:17:31
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?
Użytkownik "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> napisał w wiadomości
news:dhgf3s$qtg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> No tak to napewno, ale do sloja dac tylko olive i papryke zgrilowana? z
> Porzadna oliva to bedzie wrecz inwestycja :)
> preg
Ale za to potem jaka rozpusta ;))))
Ale może olej słonecznikowy podpasi??
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-29 13:22:40
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?Cenowo tak.Ale... gdzie ta rozpusta potem :)?
greg
> Ale za to potem jaka rozpusta ;))))
>
> Ale może olej słonecznikowy podpasi??
>
> M.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-29 20:04:35
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?On Thu, 29 Sep 2005 12:07:00 +0200, "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote:
>
>U?ytkownik "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dhgcds$lea$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Chcialem zrobic sobie na zime papryke z grilla - jak ja zakonserwowac?Czy
>> macie jakies fajne przepisy - albo pomysly co do zalewy i pasteryzacji?
>> pozdrawiam
>> Greg
Ten przepis jest wprawdzie na papryke opiekana w piekarniku i
pozbawiona potem skorki, ale moze bedzie mial zastosowanie i do
papryki z grilla
1 kg papryki, 6 zabkow czosnku, 1/2 lyzeczki soli, pieprz, oliwa
Papryke (po upieczeniu i zdjeciu skorki) posypac sola i pieprzem i
razem z zabkami czosnku poukladac warstwami w sloiku.
Zalac oliwa. Sloik zamknac.Po 3-4dniach przetwor nabiera smaku.
Niestety nie wiem jak dlugo mozna to przechowywac.
Marek Cz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |