Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczeń na święta

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczeń na święta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-09 11:06:18

Temat: pieczeń na święta
Od: "Dorcia" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam !

Może ktoś z grupowiczów ma dobry ,sprawdzony przepis na pięczeń ( najlepiej
roladę) może być z żurawiną ,
taką którą można podawać do obiadu na ciepło , oraz podać na zimno w
galarecie .
Mam dobry przepis na roladę ze schabu z serem i wołowiną ( jeśli ktoś
reflektuje), ale robię ją tak często że już czas to zmienić !

Z góry dziekuję za przepisy

pozdrawiam dorcia (nowa na grupie)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-09 13:53:57

Temat: Re: pieczeń na święta
Od: "Sylwia" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

jesli mozna to ja chetnie poproszę o ten przepis


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-09 15:05:40

Temat: Re: pieczeń na święta
Od: "Dorcia" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sylwia" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:br4k3g$60e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jesli mozna to ja chetnie poproszę o ten przepis
>
>
ok ! piszę z głowy , to jest prosty i szybki przepis

schab - w zależności jaki duży potrzebujesz ale musi być na tyle gruby żeby
można go było naciąć do połowy i rozbić , no a długi w zalezności ile porcji
( ale myślę że optymalnie ok30cm)

nacinasz schab wzdłuż , tak do połowy grubości, rozkładasz go i rozbijasz
tłuczkiem ( tak żeby wyszedł prostokąt) przyprawiasz go solą , papryką ,
czosnkiem ,
układasz na nim plastry sera żółtego , tylko brzegi zostaw , na ser
rozkładasz wołowinę ( mięso mielone wołowe - przyprawiasz , wbijasz
jajko -tak jak na tatara ok 20dkg) i na koniec jeszcze plastry sera
* wołowinę możesz połączyć z warzywami lub z pieczarkami z cebulką
wszystko zawijasz , obwiązujesz nitką , przyprawiasz z wierzchu ( możesz
posypać ziołami) i podsmażasz na patelni z każdej strony ,
po czym wkładasz do nagrzanego piekarnika , i pieczesz ok 1,5 godz.
możesz podlewać w trakcie pieczenia bulionem , to będzie bardziej wilgotne

i w zależności co chcesz robić , jeśli na obiad to jest gotowe ( musisz
zdjąć sznurek)
a jeśli na zimno , to studzisz , wkładasz na trochę do lodówki ( potem
lepiej się kroi) , kroisz układasz sobie na półmisku , dekorujesz cytryną w
plastrach z rodzynkami lub pomarańczami i zalewasz galaretą .

życzę smacznego ,
dorcia

jeśli czegoś nie dopisałam daj znać !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

problem z feta
pierniczki
KARDAMON !!!
jakie potrawy na swieta w wersji wege?
Szybkie danie obiadowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »