Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczony boczek

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczony boczek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-08 08:51:39

Temat: pieczony boczek
Od: Czerska <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
jakieś przepisy dot. potraw z boczku.

za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna

dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem
po co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.


--
Pozdrawiam
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-08 08:53:57

Temat: Re: pieczony boczek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Czerska" <m...@o...pl> wrote in message
news:44af6908$0$22608$f69f905@mamut2.aster.pl...
> proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
> jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
>
> za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
>
> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem po
> co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.
>
>
> --
> Pozdrawiam
> Magda

Najlepiej natrzeć solą. pieprzem, papryką ostrą i majerankiem, dać mu
poleżeć w chłodziarce ze dwa dni, piec mozna w brytwannie w piekarniku lub
nawet w rondlu na gazie z podkładką, aby się nie przypalił. Po wystygnięciu
schłodzić w chłodziarce, aby stężał.
Można piec w folii alu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-08 09:41:12

Temat: Re: pieczony boczek
Od: Laik <e...@m...pl.wywal.to> szukaj wiadomości tego autora

Cześć Panslavista
Sat, 8 Jul 2006 10:53:57 +0200 napisałeś:

>> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (
> Najlepiej natrzeć solą. pieprzem, papryką ostrą i majerankiem, dać mu
> poleżeć w chłodziarce ze dwa dni, piec mozna w brytwannie w piekarniku lub
> nawet w rondlu na gazie z podkładką, aby się nie przypalił. Po wystygnięciu
> schłodzić w chłodziarce, aby stężał.
> Można piec w folii alu.

jak sie da, to warto zrolowac, w srodek sypiac przypraw i ziol wg wlasnego
uznania. folie alu tez polecam.
--
Laik
Obok wychowania patriotycznego od przyszlego roku szkolnego zostanie
wprowadzony nowy przedmiot: praktyczne rozpoznawanie braci Kaczynskich.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-07-08 20:57:19

Temat: Re: pieczony boczek
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czerska wrote:
> proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
> jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
>
> za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
>
> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem
> po co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.

sól, pieprz, czosnek i tym wszystkim natrzec dokładnie.. zostawić na
dwie doby w lodówce.. potem pokroic na skwarki, np do jajecznicy..


bo z takie go małego kawałka to pieczeni bedzie tyle co dla kota..:-))

a jak większy kawałek sie trafi, to jak wyzej tylko dac duzo soku z
cytryny (przed natarciem przyprawami) i wtedy do pieczenia..


--
gruby

żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[p] naleśniki ze szpinakiem i kurkumą.
MOCny mikser ... Pomóżcie znaleźć !
Proste nalewki itp
czy ktos uzywa suszarek do grzybów/warzyw/ziól/ow oców?
NORMALKA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »