| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-08 08:51:39
Temat: pieczony boczekproszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem
po co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.
--
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-08 08:53:57
Temat: Re: pieczony boczek
"Czerska" <m...@o...pl> wrote in message
news:44af6908$0$22608$f69f905@mamut2.aster.pl...
> proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
> jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
>
> za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
>
> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem po
> co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.
>
>
> --
> Pozdrawiam
> Magda
Najlepiej natrzeć solą. pieprzem, papryką ostrą i majerankiem, dać mu
poleżeć w chłodziarce ze dwa dni, piec mozna w brytwannie w piekarniku lub
nawet w rondlu na gazie z podkładką, aby się nie przypalił. Po wystygnięciu
schłodzić w chłodziarce, aby stężał.
Można piec w folii alu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-07-08 09:41:12
Temat: Re: pieczony boczekCześć Panslavista
Sat, 8 Jul 2006 10:53:57 +0200 napisałeś:
>> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (
> Najlepiej natrzeć solą. pieprzem, papryką ostrą i majerankiem, dać mu
> poleżeć w chłodziarce ze dwa dni, piec mozna w brytwannie w piekarniku lub
> nawet w rondlu na gazie z podkładką, aby się nie przypalił. Po wystygnięciu
> schłodzić w chłodziarce, aby stężał.
> Można piec w folii alu.
jak sie da, to warto zrolowac, w srodek sypiac przypraw i ziol wg wlasnego
uznania. folie alu tez polecam.
--
Laik
Obok wychowania patriotycznego od przyszlego roku szkolnego zostanie
wprowadzony nowy przedmiot: praktyczne rozpoznawanie braci Kaczynskich.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-07-08 20:57:19
Temat: Re: pieczony boczekCzerska wrote:
> proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
> jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
>
> za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
>
> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem
> po co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.
sól, pieprz, czosnek i tym wszystkim natrzec dokładnie.. zostawić na
dwie doby w lodówce.. potem pokroic na skwarki, np do jajecznicy..
bo z takie go małego kawałka to pieczeni bedzie tyle co dla kota..:-))
a jak większy kawałek sie trafi, to jak wyzej tylko dac duzo soku z
cytryny (przed natarciem przyprawami) i wtedy do pieczenia..
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |