Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierniczki

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierniczki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-15 20:53:34

Temat: pierniczki
Od: "marjoo" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Za każdym razem jak upiekę pierniczki po kilkunastu minutach są twarde może
zna ktoś sposób jak temu zapobiec.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-15 22:10:36

Temat: Re: pierniczki
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "marjoo" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:15890-1011129653@as3-108.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> Za każdym razem jak upiekę pierniczki po kilkunastu minutach są twarde
może
> zna ktoś sposób jak temu zapobiec.


Hejeczka;-))))

Przed Świętami dostawałam zupełnego amoku z twardymi pierniczkami.
Trzymałam w różnych dziwnych miejscach, zimnych, ciepłych...i dalej można
było nimi zabijać. W końcu pierniczki wylądowały w puszce z połówką jabłka i
... zmiękły;-))))))) Sposób podpowiedziany na grupie, niestety nie pamiętam
kto o tym pisał, ale ślicznie dziękuję;-)))

Może pomoże Ci sposób ratowania twardzieli!

Pozdrawiam,
Kaliope

--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 09:37:03

Temat: Re: pierniczki
Od: "Jader" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "marjoo" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:15890-1011129653@as3-108.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> Za każdym razem jak upiekę pierniczki po kilkunastu minutach są twarde
może
> zna ktoś sposób jak temu zapobiec.
>

Cierpliwie poczekac jeszcze kilkanascie dni :)

Jader (pierniczki swiateczne juz sie daly zjesc)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 18:45:31

Temat: Re: pierniczki
Od: "Iwona B." <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

hej!
Dawno mnie tu nie bylo. Podziele sie z Wami przepisem na pierniczki, ktore
sa pyszne i ktore sa po upieczeniu mieciutkie i pulchne.

Pierniczki
1 szkl. cukru, 25 dkg miodu, margaryne, 10 dkg smalcu - roztopic i
ostudzic.

1 kg maki, 3 lyzeczki sody oczyszczonej, 2 paczki przypraw do piernika (lub
jedna duza na 1 kg maki) 3 lyzeczki kakao - wymieszac

Roztopiona i ostudzona mase dodac do maki wymieszanej ze wszystkimi
dodatkami. Pozniej dodac 5 jaj, rodzynki i wymieszac. Wstawic na dobe do
lodowki. Polukrowac po upieczeniu. Sa przepyszne. Mozna zajadac tuz po
upieczeniu.
Z "apetycznym" pozdrowieniem
Iwona





Użytkownik "marjoo" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:15890-1011129653@as3-108.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> Za każdym razem jak upiekę pierniczki po kilkunastu minutach są twarde
może
> zna ktoś sposób jak temu zapobiec.
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

2
Co to jest "polepszacz"
placuszki z puree
jaja faszerow. na cieplo
Ryba duszona po prowansalsku (P)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »