Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co to jest "polepszacz"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co to jest "polepszacz"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-15 19:56:03

Temat: Co to jest "polepszacz"
Od: ".:martin:." <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?

Pozdrawiam. Marcin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-15 21:27:18

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

> Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
> Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?
>
> Pozdrawiam. Marcin

Jako ulepszacza do maki pszennej mozna dodac sproszkowanej witaminy C, ale nie
znam proporcji.

iza

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-15 21:31:26

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: "sassanach" <s...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik ".:martin:." <m...@m...pl> napisał w wiadomości
news:3c448985@news.vogel.pl...
> Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
> Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?
>
> Pozdrawiam. Marcin
>
To subst poprawiajce strukture i wyglad produktu np zwiekszajace porwatosc,
"nadmuchujace" buleczki, subst wybielajace etc.
Polespszacze w piekarnictwie (pisze ogolnie) moga byc tzw naturalne np słod
i wyciagi enzymatyczne oraz jak ja to nazywam czysta chemia. Tu chyba
chodzi o te drugie, chociaz nie wiem dokadnie jak jest z pizza, bo to tez
bedzie zalezec skad takowa. Temat jest strasznie dlugi, wiec tylko wpisze
kilka ktore mozna dodawac w Polsce:
glicerydy kw.tluszczowych w roznych odmianach
lecytyna
kwas askorbinowy
kwas cytrynowy
octany wapnia i potasu.

Pozdrawia Sassenach
--
http://www.ambrozja.pl








› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 02:49:00

Temat: Odp: Co to jest "polepszacz"
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

<ciach!>
> kwas askorbinowy

To właśnie wit.C :)

Anka - po podobnym wydziale :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 09:17:18

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

> Użytkownik ".:martin:." <m...@m...pl> napisa" w wiadomości
> news:3c448985@news.vogel.pl...
Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?

Pozdrawiam. Marcin

Przeciez juz o tym pisalem. Do zrobienia dobrej pizzy potrzebne jest
woda i powietrze Neapolu.

Wladyslaw

--
Wladyslaw Los

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 13:18:15

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
> Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?
>
> Pozdrawiam. Marcin
>
Jezu! Zyce Ci nie mile! Ludzie po to robia pizze w domu, zeby tych swinstw
unikac! A jak juz go dostaniesz, to napisz, czy Ci sie cos polepszylo? - np.
wzrok albo i sluch? ;-)))

Pzdr

Kundzia


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 13:59:36

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: ".:martin:." <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1eb7.00000bd5.3c457d97@newsgate.onet.pl...
> > Co to jest ten "polepszacz" dodawany np do ciasta przy robieniu pizzy?
> > Jaki ma sklad? Gdzie to mozna kupic?
> >
> > Pozdrawiam. Marcin
> >
> Jezu! Zyce Ci nie mile! Ludzie po to robia pizze w domu, zeby tych swinstw
> unikac! A jak juz go dostaniesz, to napisz, czy Ci sie cos polepszylo? -
np.
> wzrok albo i sluch? ;-)))
>
>

Dlatego pytam. Chcialbym wiedziec co oni do tego sypia?

Marcin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 17:12:08

Temat: Re: Co to jest "polepszacz"
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

".:martin:." wrote:
> > Jezu! Zyce Ci nie mile! Ludzie po to robia pizze w domu, zeby tych swinstw
> > unikac! A jak juz go dostaniesz, to napisz, czy Ci sie cos polepszylo? -
> > np. wzrok albo i sluch? ;-)))

popieram

> Dlatego pytam. Chcialbym wiedziec co oni do tego sypia?

nie wiem co tam sypia ale ja takie rzeczy omijam z daleka.
a jako polepszacza do ciasta mozesz uzyc maki amarantusowej - tak kilka %
(max. 10%) maki amarantusowej, reszta zgodnie z przepisem.
bylam kiedys na odczycie o amarantusie (z okazji festiwalu nauki), wykladal
ktos z sggw. jakas pani tez dodawala swoje, pracowala wlasnie nad
wykorzystaniem amarantusa. i wyszlo im ze jako dodatek maka amarantusowa
rewelacyjnie pelni role ulepszacza. no i jest produktem naturalnym a nie
jakim swinstwem. a ja lubie wiedziec co jem.

powodzenia w ewentualnych eksperymentach.

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

placuszki z puree
jaja faszerow. na cieplo
Ryba duszona po prowansalsku (P)
do magdy Bassett
sos słodko-kwasny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »