Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jaja faszerow. na cieplo

Grupy

Szukaj w grupach

 

jaja faszerow. na cieplo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-15 19:11:47

Temat: jaja faszerow. na cieplo
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
Macie jakies pomysly?
K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-15 19:15:45

Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Od: "Nea" <n...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3c447e9f$1@news.vogel.pl...
> Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka,
potem
> jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> Macie jakies pomysly?

mniam nadzienie jest jak sie wymiesza jajka z podsmazonymi pieczarkami z
cebulka

Pozdroofka
Nea
-----
"pszczolki to takie mniejsze tygryski....tez w paseczki, nie? :)" (c)dri



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-15 19:44:04

Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
>jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
>pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
>Macie jakies pomysly?

Tylko taie, ze ja tez tak robie.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-15 19:48:09

Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Od: "Dominika NM" <d...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

I surowe jajo zeby sie farsz polaczyl:-) Mniam dobrze ze przypomnalas. Jak
wykonczymy hurtowe ilosci sznycli z brokula i kalafiora to zrobie jaja :-)))
Pozdrawiam]
DominikaNM
PS A te jaja na twardo to mi sie najlepiej nozem z pilka przecina...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-15 19:55:34

Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> >Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
> >jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> >pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> >Macie jakies pomysly?
>
> Tylko taie, ze ja tez tak robie.
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
>     archiwum i przeszukiwanie newsów
>        http://www.polnews.pl
>

Podawałam już dzisiaj w wątku imieniny męża, ale wklejam jeszcze raz - można
zamiast pietruszki dodać koperku i jeszcze boczku lub szyneczki - ten wariant
powtarzam za inną amatorką potrawy - Magdą Bassett.

Jajka faszerowane:
6 jajek na twardo, 1 surowe jajko, musztarda, pieprz, sól, posiekana nać
pietruszki, masło, byłka tarta.

Jajka na twardo przeciąć wzdłuż skorupek i delikatnie wyjąć łyżka, uważać, aby
nie popsuć skorupki. Przecisnąć przez praskę do jajek i wymieszać z: solą,
pieprzem, Maggi, musztardą, jednym surowym jajkiem i siekaną pietruszką.
Wkładać łyżką do skorupek, maczać w bułce tartej i usmażyć na masełki. Podawać
na zimno. Bardzo smaczne.

Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryba duszona po prowansalsku (P)
do magdy Bassett
sos słodko-kwasny
py. offtop do kogos zAustralii!
Ciasto z klątwą :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »