| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-15 19:11:47
Temat: jaja faszerow. na cieploNie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
Macie jakies pomysly?
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-15 19:15:45
Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3c447e9f$1@news.vogel.pl...
> Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka,
potem
> jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> Macie jakies pomysly?
mniam nadzienie jest jak sie wymiesza jajka z podsmazonymi pieczarkami z
cebulka
Pozdroofka
Nea
-----
"pszczolki to takie mniejsze tygryski....tez w paseczki, nie? :)" (c)dri
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 19:44:04
Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo>Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
>jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
>pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
>Macie jakies pomysly?
Tylko taie, ze ja tez tak robie.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 19:48:09
Temat: Re: jaja faszerow. na cieploI surowe jajo zeby sie farsz polaczyl:-) Mniam dobrze ze przypomnalas. Jak
wykonczymy hurtowe ilosci sznycli z brokula i kalafiora to zrobie jaja :-)))
Pozdrawiam]
DominikaNM
PS A te jaja na twardo to mi sie najlepiej nozem z pilka przecina...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 19:55:34
Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo> >Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
> >jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> >pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> >Macie jakies pomysly?
>
> Tylko taie, ze ja tez tak robie.
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>
Podawałam już dzisiaj w wątku imieniny męża, ale wklejam jeszcze raz - można
zamiast pietruszki dodać koperku i jeszcze boczku lub szyneczki - ten wariant
powtarzam za inną amatorką potrawy - Magdą Bassett.
Jajka faszerowane:
6 jajek na twardo, 1 surowe jajko, musztarda, pieprz, sól, posiekana nać
pietruszki, masło, byłka tarta.
Jajka na twardo przeciąć wzdłuż skorupek i delikatnie wyjąć łyżka, uważać, aby
nie popsuć skorupki. Przecisnąć przez praskę do jajek i wymieszać z: solą,
pieprzem, Maggi, musztardą, jednym surowym jajkiem i siekaną pietruszką.
Wkładać łyżką do skorupek, maczać w bułce tartej i usmażyć na masełki. Podawać
na zimno. Bardzo smaczne.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |