Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgat
e.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jaja faszerow. na cieplo
Date: 15 Jan 2002 20:55:34 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 32
Message-ID: <1...@n...onet.pl>
References: <0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1011124534 18950 192.168.240.245 (15 Jan 2002 19:55:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Jan 2002 19:55:34 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.99.164.137, 213.180.130.22
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:92082
Ukryj nagłówki
> >Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
> >jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> >pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> >Macie jakies pomysly?
>
> Tylko taie, ze ja tez tak robie.
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>
Podawałam już dzisiaj w wątku imieniny męża, ale wklejam jeszcze raz - można
zamiast pietruszki dodać koperku i jeszcze boczku lub szyneczki - ten wariant
powtarzam za inną amatorką potrawy - Magdą Bassett.
Jajka faszerowane:
6 jajek na twardo, 1 surowe jajko, musztarda, pieprz, sól, posiekana nać
pietruszki, masło, byłka tarta.
Jajka na twardo przeciąć wzdłuż skorupek i delikatnie wyjąć łyżka, uważać, aby
nie popsuć skorupki. Przecisnąć przez praskę do jajek i wymieszać z: solą,
pieprzem, Maggi, musztardą, jednym surowym jajkiem i siekaną pietruszką.
Wkładać łyżką do skorupek, maczać w bułce tartej i usmażyć na masełki. Podawać
na zimno. Bardzo smaczne.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|