Data: 2002-01-15 19:55:34
Temat: Re: jaja faszerow. na cieplo
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >Nie pamietam jak moja babcia to robila:-((( Zdaje sie gotowala jajka, potem
> >jakos scinala skorupke na pol, wyciaga jajko, mieszala ugotowane jajka z
> >pietruszka, wsadzala do skorupki, posypywala bulka tarta i smazyla???
> >Macie jakies pomysly?
>
> Tylko taie, ze ja tez tak robie.
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>
Podawałam już dzisiaj w wątku imieniny męża, ale wklejam jeszcze raz - można
zamiast pietruszki dodać koperku i jeszcze boczku lub szyneczki - ten wariant
powtarzam za inną amatorką potrawy - Magdą Bassett.
Jajka faszerowane:
6 jajek na twardo, 1 surowe jajko, musztarda, pieprz, sól, posiekana nać
pietruszki, masło, byłka tarta.
Jajka na twardo przeciąć wzdłuż skorupek i delikatnie wyjąć łyżka, uważać, aby
nie popsuć skorupki. Przecisnąć przez praskę do jajek i wymieszać z: solą,
pieprzem, Maggi, musztardą, jednym surowym jajkiem i siekaną pietruszką.
Wkładać łyżką do skorupek, maczać w bułce tartej i usmażyć na masełki. Podawać
na zimno. Bardzo smaczne.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|