« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2015-01-23 21:46:26
Temat: pierogi z podrami czyli z czym?Witam.
Dotąd robiłem dwa razy pierogi z podrobami i nie jestem zadowolony
z wyniku. Otóż ugotowałem żołądki i serca drobiowe, dodając marchew,
cebulę, pietruszkę, seler, lubczyk, liść laurowy, ziele, majeranek, sól,
pieprz. Za każdym razem farsz wychodził lekko słodkawy - wydaje mi się,
że to serca dają taki posmak, bo marchewki wcale nie bylo zbyt dużo.
No i do sedna - czym dla Was są podroby - ewentualnie jakieś sugestie, co
do samego farszu poprosiłbym. Z czego konkretnie robicie i jakiś zgrubny
opis - jeśli przygotowanie wymaga jakichś czarów.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2015-01-24 12:44:07
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?Podroby nie są zbyt zdrowe, mają więcej holesterolu niż zwykłe mięso i
niezdrowe są na tarczycę itd.
Ugotuj na tym żurek zamiast męczyć się z pierogami.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ zakładce 'inne', nowe wersje:
syntezatora mowy Gdak (z możliwością zmiany szybkości mowy),
i programu dietetycznego Ananas, z liczeniem kalori od kg, i z psem jako
członkiem rodziny.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2015-01-25 00:55:35
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?W dniu 2015-01-23 o 21:46, tomjas pisze:
> Witam.
>
> Dotąd robiłem dwa razy pierogi z podrobami i nie jestem zadowolony
> z wyniku. Otóż ugotowałem żołądki i serca drobiowe, dodając marchew,
> cebulę, pietruszkę, seler, lubczyk, liść laurowy, ziele, majeranek, sól,
> pieprz. Za każdym razem farsz wychodził lekko słodkawy - wydaje mi się,
> że to serca dają taki posmak, bo marchewki wcale nie bylo zbyt dużo.
>
> No i do sedna - czym dla Was są podroby - ewentualnie jakieś sugestie, co
> do samego farszu poprosiłbym. Z czego konkretnie robicie i jakiś zgrubny
> opis - jeśli przygotowanie wymaga jakichś czarów.
pierogi z podrobami, ty jesteś jebnięty?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2015-01-25 10:01:29
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?Z żołądkami i sercami nigdy nie jadłam - z podrobowych pierogów znam z doświadczenia
pierogi z płuckami. Moja mama czasem robiła, pyszne były. Wypytam się o jej sposób
przygotowywania farszu.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2015-01-25 11:59:58
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?Użytkownik iwanos i...@6...pl ...
> pierogi z podrobami, ty jesteś jebnięty?
A Ty niewychowany?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2015-01-26 20:20:00
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?On Sun, 25 Jan 2015 01:01:29 -0800 (PST), czeremcha wrote:
> Z żołądkami i sercami nigdy nie jadłam - z podrobowych pierogów znam z
doświadczenia pierogi z płuckami. Moja mama czasem robiła, pyszne były. Wypytam się o
jej sposób przygotowywania farszu.
>
No to czekam...:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2015-01-26 20:21:30
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?On Sat, 24 Jan 2015 12:44:07 +0100, Stokrotka wrote:
> Podroby nie są zbyt zdrowe, mają więcej holesterolu niż zwykłe mięso i
> niezdrowe są na tarczycę itd.
> Ugotuj na tym żurek zamiast męczyć się z pierogami.
>
Znaczy co - mam ugotować na tym (czyli podrobach) żurek i bedzie wtedy
miał mniej cholesterolu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2015-01-26 21:49:42
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?
"Stokrotka" <o...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:ma00if$des$1@usenet.news.interia.pl...
> Podroby nie są zbyt zdrowe, mają więcej holesterolu niż zwykłe mięso i
> niezdrowe są na tarczycę itd.
> Ugotuj na tym żurek zamiast męczyć się z pierogami.
>
No to po co jesz te pierogi z podrobami? Widać prziecież wyraźnie jak bardzo
ci szkodą, pierdolnięta kretynko....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2015-01-27 12:41:31
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?
>> Podroby nie są zbyt zdrowe, mają więcej holesterolu niż zwykłe mięso i
>> niezdrowe są na tarczycę itd.
>> Ugotuj na tym żurek zamiast męczyć się z pierogami.
>>
> Znaczy co - mam ugotować na tym (czyli podrobach) żurek i bedzie wtedy
> miał mniej cholesterolu?
W środowisku żurku będzie mniej groźny niż w pierogu.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ zakładce 'inne', nowe wersje:
syntezatora mowy Gdak (z możliwością zmiany szybkości mowy),
i programu dietetycznego Ananas, z liczeniem kalori od kg, i z psem jako
członkiem rodziny.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2015-01-27 13:22:03
Temat: Re: pierogi z podrami czyli z czym?Stokrotka pisze:
>>> Podroby nie są zbyt zdrowe, mają więcej holesterolu niż zwykłe
>>> mięso i niezdrowe są na tarczycę itd.
>>> Ugotuj na tym żurek zamiast męczyć się z pierogami.
>>>
>> Znaczy co - mam ugotować na tym (czyli podrobach) żurek i bedzie
>> wtedy miał mniej cholesterolu?
>
> W środowisku żurku będzie mniej groźny niż w pierogu.
Racja, a jak stężenie molowe jonów żurkowych osiągnie poziom wymagany, to
w ogóle groźnym być przestaje. Najgorszy jest polipierożan cholesterolu.
Jarek
--
Siedzi dziadek pod murem
Je ziemniaki ze żurem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |