Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierś indycza

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierś indycza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-13 13:30:55

Temat: pierś indycza
Od: "Ewa" <t...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po głowie
pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł na
jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-13 13:51:38

Temat: Re: pierś indycza
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa" <t...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:9l8kpb$rhm$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
głowie
> pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł
na
> jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
> wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...

Zajrzyj na moją stronę a dokładnie:
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/indyk.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-13 13:58:51

Temat: Re: pierś indycza
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at> szukaj wiadomości tego autora

kiedys na ktorejs stronie znalazlam swietne wykorzystanie piersi indyczych:
kroimy ja w dosyc cienkie plasterki, plastry zbijamy tluczkiem do miesa,
solimy pieprzymy (ja posypuje przyprawa do kurczaka, wychodzi swietny smak),
na srodku kazdego nozem przkrajamy otwor i przekladamy jak faworki, to
panierujemy smazymy, wyglada swietnie i rownie dobrze smakuje:))

Kaczucha

Użytkownik "Ewa" <t...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:9l8kpb$rhm$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
głowie
> pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł
na
> jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
> wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-13 14:06:35

Temat: Odp: pierś indycza
Od: "Zdzisław Moskwa" <z...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Ja natomiast zaniosłam pierś indyczą do wędzarni i zrobiłam naprawdę pyszną
szyneczkę.
Asia
Użytkownik Ewa <t...@b...wroc.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9l8kpb$rhm$...@o...biskupin.wroc.pl...
> Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
głowie
> pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł
na
> jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
> wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-13 14:36:47

Temat: Re: pierś indycza
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> > Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> > indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
> głowie
> > pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł
> na
> > jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
> > wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...

mam jeszcze inny przepis. Dokładne składniki i proporcyje leżą w domu. Z
głowy to tak:

duży indyczy cycek, tak kilo-dwa. Nadkroić, aby się kieszeń zrobiła. W
środku posmarować dość grubo słodką musztardą, sól, pieprz ew.
majeranek. Do tego dać drobno pokrojoną cebulkę zieloną, ewentualnie
pory oraz drobno pokrojone suszone morele i śliwki. Zaszyć drania nicią
kuchenną, aby nic się nie wymskło. Na zewnątrz posypać curry. Obsmażyć
ze wsiech stron i do piekarnika pod przykryciem na godzinkę.

Mam jeszcze gdzieś wariant z pastą cielęcą i zawijane jak roladę. Też
dobre.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-13 16:58:36

Temat: Re: pierś indycza
Od: "Ula Głuszek" <u...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Moje dzieci te male i te duze chetnie jedza roladki z zoltym serem w srodku
Ula
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
>
> > > Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> > > indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
> > głowie
> > > pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi
pomysł
> > na
> > > jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje
innego
> > > wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...
>
> mam jeszcze inny przepis. Dokładne składniki i proporcyje leżą w domu. Z
> głowy to tak:
>
> duży indyczy cycek, tak kilo-dwa. Nadkroić, aby się kieszeń zrobiła. W
> środku posmarować dość grubo słodką musztardą, sól, pieprz ew.
> majeranek. Do tego dać drobno pokrojoną cebulkę zieloną, ewentualnie
> pory oraz drobno pokrojone suszone morele i śliwki. Zaszyć drania nicią
> kuchenną, aby nic się nie wymskło. Na zewnątrz posypać curry. Obsmażyć
> ze wsiech stron i do piekarnika pod przykryciem na godzinkę.
>
> Mam jeszcze gdzieś wariant z pastą cielęcą i zawijane jak roladę. Też
> dobre.
>
> Waldek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-17 10:01:32

Temat: Re: pierś indycza
Od: "Ana" <a...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Moja propozycja na piers z indyka to: rozkrojenie jej przez pol ( tak aby
powstala kieszonka) srodek zapelniam przyprawami (wegeta, pieprz, papryka
slodka). Do tak przygotowanych kieszonek wkladam kilka plastrow zoltego sera
i pokrijinego w kostke ananasa. Obtaczam mieso w podwojnej panierce tj.
czynnosc taka powtarzam dwa razy i na malym ogniu przysmazam. Drugi sposob
na indyka w mojej kuchni to: pokroic mieso w pasy, przyprawic wedlug gustu i
namaczac w ciescie nalesnikowym a potem juz tylko smazenie i do stolu.
Zycze smacznego.
Anka.
Użytkownik "Ewa" <t...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:9l8kpb$rhm$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką trzech dużych piersi
> indyczych. Chciałabym wykorzystać je jak najlepiej i tak mi chodzą po
głowie
> pomysły na pierś nadziewaną (coś w stylu rolady). Kto podsunie mi pomysł
na
> jakieś smaczne nadzienie do tego sympatycznego ptaszka? Propozycje innego
> wykorzystania tej ponętnej części też mile widziane...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Poszukuje osob do prowadzenia serwisu kulinarnego (praca)
Bażant ?
Przepis na tort.
Re: Quiche ze szpinakiem?
Re: Quiche ze szpinakiem?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »