| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2008-02-01 18:57:01
Temat: Re: piersi z kurczaka.Bożena pisze:
> Proszę bardzo. Przepis jest bardzo prosty.
Podobnie robię piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem - też wycinam
kieszonki, nabijam przesmażonym szpinakiem, spinam, ale całość smażę na
oliwie na patelni a potem robię do tego sos serowy. Pychotka!
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2008-02-01 18:57:47
Temat: Re: piersi z kurczaka.medea pisze:
> Podobnie robię piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem - też wycinam
> kieszonki, nabijam przesmażonym szpinakiem, spinam, ale całość smażę na
> oliwie na patelni a potem robię do tego sos serowy. Pychotka!
Aha, i te ze szpinakiem super wyglądają jak są później pokrojone na plastry.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2008-02-01 20:11:38
Temat: Re: piersi z kurczaka.medea wrote:
> Bożena pisze:
>
>> Proszę bardzo. Przepis jest bardzo prosty.
>
>
> Podobnie robię piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem - też wycinam
> kieszonki, nabijam przesmażonym szpinakiem, spinam, ale całość smażę na
> oliwie na patelni a potem robię do tego sos serowy. Pychotka!
>
> Pozdrawiam
> Ewa
podobnie (bez boczku) robie piersi nadziewane serem i pesto, lub brie i
zurawinami.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2008-02-01 20:43:35
Temat: Re: piersi z kurczaka.Stryjenka pisze:
> Ja też bym chciała...
> Mogę prosić?
Możesz prosić, ale wpierw naucz sie pisać pod a nie nad postem!
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2008-02-01 22:40:47
Temat: Re: piersi z kurczaka.medea pisze:
> Aha, i te ze szpinakiem super wyglądają jak są później pokrojone na
> plastry.
>
Te ze śliwkami też :)
Ja nie robię żadnych kieszonek, tylko rozkrawam pierś żeby miała jak
największą powierzchnię, rozbijam, solę, pieprzę, na brzegu układam
kilka śliwek (w zależności od rozmiaru piersi), na nie łyżeczka masła,
odrobina rozmarynu i zwijam w roladkę. Roladki zawijam w boczek,
obsmażam, zalewam piwem i piekę. Super smakują i wyglądają jeśli po
upieczeniu posypie się je wiórkami ze skórki "otartej" z cytryny.
Do tego ziemniaki, zielona sałata i smacznego.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2008-02-01 23:03:28
Temat: Re: piersi z kurczaka.@nn wrote:
> medea pisze:
>
>> Aha, i te ze szpinakiem super wyglądają jak są później pokrojone na
>> plastry.
>>
>
> Te ze śliwkami też :)
> Ja nie robię żadnych kieszonek, tylko rozkrawam pierś żeby miała jak
> największą powierzchnię, rozbijam, solę, pieprzę, na brzegu układam
> kilka śliwek (w zależności od rozmiaru piersi), na nie łyżeczka masła,
> odrobina rozmarynu i zwijam w roladkę. Roladki zawijam w boczek,
> obsmażam, zalewam piwem i piekę. Super smakują i wyglądają jeśli po
> upieczeniu posypie się je wiórkami ze skórki "otartej" z cytryny.
> Do tego ziemniaki, zielona sałata i smacznego.
>
> Ania
Ja robie tak piersi z rodzynkami lub suszonymi zurawinami, z majerankiem
(plus sol i pieprz). Te roladki panieruje w jajku i bulce, i po
usmazeniu podaje na lisciach salaty z sosem do polania. Sos mozna zrobic
na patelni, w ktorej sie smazylo roladki, zalewajac ja 1/4 szklanki
rosolu i 1/4 szklanki bialego wina. Po krotkim odparowaniu, sos jest gotowy.
Inny smak, ale tez dobre sa tak samo przygotowane platy z piersi indyczej.
Ta odrobina masla w srodku jest bardzo wazna - mieso bedzie duzo
bardziej soczyste.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2008-02-02 00:15:06
Temat: Re: piersi z kurczaka.Ollla pisze:
> Witam :)
>
> Moi drodzy. :-) Wymyśliłam sobie, że w niedzielę na obid 15-osobowy podam
> pieczone piersi z kurczaka.
>
> Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie sugestie :))
>
>
Dostałaś mnóstwo przepisów, na pewno dobrych na popisowy 15-daniowy
obiad. Gdybyś jednak kiedyś chciała robić piersi bez wielkiego popisu,
to ja robię je dla mojej rodziny w sposób łatwy lekki i przyjemny.
Podstawą jest grill stykowy, dwustronny, takie coś jak do robienia
tostów, czy gofrów, tylko że częśc grzejna jest przystosowana do
grilowania mięsa. Coś takiego jak tu:
http://cgi.ebay.pl/Grill-kontaktowy-opiekacz-toster-
Nowy-Gwar-Fa-VAT_W0QQitemZ220168098929QQihZ012QQcate
goryZ19809QQcmdZViewItem
Mój jest jednofunkcyjny i był tańszy, bywają czasami w marketach.
Piersi z kurczaka dzielę na mniejsze kawałki, oddzielając luźne części i
krojąc płasko grubsze części tak, żeby otrzymać cieńsze płaty.
Nie rozbijam, nie solę, albo solę bardzo mało, posypuję z dwóch stron
przyprawą do drobiu/kurczaka/indyka - w zależności od tego jaką mam i
dodatkowo ziołami i/lub pieprzem, jeśli mam ochotę ( niekoniecznie)
Grill smaruję pędzlem maczanym w oliwie i piekę na nim piersi do
lekkiego zbrązownienia.
Piersi są miękkie i soczyste.
--
Roman Rumpel Skype: rumpel.roman www.ip.biz.pl
"Bo jakbyś czytał od przodu to byłby to najzwyklejszy pamiętnik a tak
blog. To teraz taka moda. Piszesz od urodzenia do dzisiaj to życiorys,
piszesz od dzisiaj do urodzenia to CV." (C) W. Kasprzak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2008-02-02 07:16:03
Temat: Re: piersi z kurczaka."@nn" wrote in message news:fo074v$r2i$1@inews.gazeta.pl...
> Te ze śliwkami też :)
> Ja nie robię żadnych kieszonek, tylko rozkrawam pierś żeby miała jak
> największą powierzchnię, rozbijam, solę, pieprzę, na brzegu układam kilka
> śliwek (w zależności od rozmiaru piersi), na nie łyżeczka masła, odrobina
> rozmarynu i zwijam w roladkę. <...>
A kieszonką mniej pracy, mniej zmywania i szybciej ;)
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2008-02-02 07:24:22
Temat: Re: piersi z kurczaka."Magdalena Bassett" wrote in message
news:13q79a39mbqq7d6@corp.supernews.com...
> Ja robie tak piersi z rodzynkami lub suszonymi zurawinami, z majerankiem
> (plus sol i pieprz). Te roladki panieruje w jajku i bulce, i po usmazeniu
> podaje na lisciach salaty z sosem do polania. Sos mozna zrobic na patelni,
> w ktorej sie smazylo roladki, zalewajac ja 1/4 szklanki rosolu i 1/4
> szklanki bialego wina. Po krotkim odparowaniu, sos jest gotowy.
<...>
Magdo, a niech ja Cie ucałuję za te żurawinę suszoną! Jestem na etapie
żurawina suszona ze wszytskim i bez wszystkiego ;) Na razie żadnych
zastrzeżeń nie było, a tylko same zachwyty przy mufinkach mocno
czekoladowych z żurawiną (wzięłam Twój przepis na mufinki cytrynowe,
wywaliłam z niego cytrynę, zmniejszyłam ilość cukru, dodałam dużo kakao i
wsypałam żurawinę). Mufinki w smaku wyszły takie gorzkoczekoladowe z
kwaskowatymi akcentami żurawinowymi. Pyszne były.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2008-02-02 16:36:10
Temat: Re: piersi z kurczaka.Bożena wrote:
>Jestem na etapie
> żurawina suszona ze wszytskim i bez wszystkiego ;)
Ja tez bardzo je lubie. Dodaje do pieczonych mies, do ciasteczek z
muesli, do ciasta bananowego, nawet do makowca :)
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |