Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pochwalę się żeberkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

pochwalę się żeberkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-30 15:48:09

Temat: pochwalę się żeberkami
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

Zrobiłam żeberka według Z.Wodecki , które przez googla wyszukałam i naprawdę
są świetne tylko ja trochę więcej miałam żeberek więc i proporcje trochę
większe dałam. Acha i do ziemniaczków czosnku ząbeczek dorzuciłam ( a propos
zdrobnień) i majeranku troszku bo ja go strasznie lubię. Jak zapiekałam na
początku to brytfankę folią przykryłam a na sam koniec zdjęłam to się ładnie
dopiekło. Następnym razem dodam więcej ziemniaczków bo mi trochę mało było
tych onych. A za inne przepisy też dziękuję i następne w kolejności są
żeberka w warzywach od walkie.

===========================
Kugiel

250 dag ziemniaków,
65 dag żeberek wieprzowych,
8 dag cebuli,
5 dag bułki pszennej,
4 dag smalcu,
7 dag bułki tartej,
mleko,
pieprz, sól

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić
w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do
smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować. Rondel lub
brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i
żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na
spódzie i wierzchu). Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.
============================
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-31 20:18:01

Temat: Re: pochwalę się żeberkami
Od: "Jerzy Kobylecki" <j...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


> ===========================
> Kugiel
>
> 250 dag ziemniaków,
> 65 dag żeberek wieprzowych,
> 8 dag cebuli,
> 5 dag bułki pszennej,
> 4 dag smalcu,
> 7 dag bułki tartej,
> mleko,
> pieprz, sól
>
> Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę
pokroić
> w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do
> smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować. Rondel lub
> brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i
> żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na
> spódzie i wierzchu). Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.
> ============================



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 20:19:07

Temat: Re: pochwalę się żeberkami
Od: "Jerzy Kobylecki" <j...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000601c2802b$8b3bdb20$4d1119d5@olrt...
> Zrobiłam żeberka według Z.Wodecki , które przez googla wyszukałam i
naprawdę
> są świetne tylko ja trochę więcej miałam żeberek więc i proporcje trochę
> większe dałam. Acha i do ziemniaczków czosnku ząbeczek dorzuciłam ( a
propos
> zdrobnień) i majeranku troszku bo ja go strasznie lubię. Jak zapiekałam na
> początku to brytfankę folią przykryłam a na sam koniec zdjęłam to się
ładnie
> dopiekło. Następnym razem dodam więcej ziemniaczków bo mi trochę mało było
> tych onych. A za inne przepisy też dziękuję i następne w kolejności są
> żeberka w warzywach od walkie.
>
> ===========================
> Kugiel
>
> 250 dag ziemniaków,
> 65 dag żeberek wieprzowych,
> 8 dag cebuli,
> 5 dag bułki pszennej,
> 4 dag smalcu,
> 7 dag bułki tartej,
> mleko,
> pieprz, sól
>
> Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę
pokroić
> w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do
> smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować. Rondel lub
> brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i
> żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na
> spódzie i wierzchu). Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.
> ============================
> Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ksiazka o jedzeniu:-)
lasagne - przysmak włoskiej mafii ;)
zupa francuska - z serków topionych
bigos
ogórkowa-pomocy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »