Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!news.pik-n
et.pl!not-for-mail
From: "Jerzy Kobylecki" <j...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pochwalę się żeberkami
Date: Thu, 31 Oct 2002 21:19:07 +0100
Organization: PIK-Net Sieci Rozlegle - http://www.pik-net.pl
Lines: 43
Message-ID: <aps3b9$avc$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <000601c2802b$8b3bdb20$4d1119d5@olrt>
NNTP-Posting-Host: 213.216.90.221
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 1036095657 11244 213.216.90.221 (31 Oct 2002
20:20:57 GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 31 Oct 2002 20:20:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:132716
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000601c2802b$8b3bdb20$4d1119d5@olrt...
> Zrobiłam żeberka według Z.Wodecki , które przez googla wyszukałam i
naprawdę
> są świetne tylko ja trochę więcej miałam żeberek więc i proporcje trochę
> większe dałam. Acha i do ziemniaczków czosnku ząbeczek dorzuciłam ( a
propos
> zdrobnień) i majeranku troszku bo ja go strasznie lubię. Jak zapiekałam na
> początku to brytfankę folią przykryłam a na sam koniec zdjęłam to się
ładnie
> dopiekło. Następnym razem dodam więcej ziemniaczków bo mi trochę mało było
> tych onych. A za inne przepisy też dziękuję i następne w kolejności są
> żeberka w warzywach od walkie.
>
> ===========================
> Kugiel
>
> 250 dag ziemniaków,
> 65 dag żeberek wieprzowych,
> 8 dag cebuli,
> 5 dag bułki pszennej,
> 4 dag smalcu,
> 7 dag bułki tartej,
> mleko,
> pieprz, sól
>
> Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę
pokroić
> w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do
> smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować. Rondel lub
> brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i
> żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na
> spódzie i wierzchu). Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.
> ============================
> Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|