Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia polewka "soplica"

Grupy

Szukaj w grupach

 

polewka "soplica"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-07 22:49:52

Temat: polewka "soplica"
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora

Z tej samej książki "Dieta życia"
Polewka "Soplica"
1 filiżanka suszonych śliwek
1 wiązka włoszczyzny
2 - 3 ziela angielskie
1 - 2 liście laurowe
1 łyżeczka utłuczonego jałowca
5 goŽdzików
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
szczypta mięty i majeranku sól, pieprz, miód i sos sojowy lub przyprawa do
zup

Ugotować śliwki z włoszczyzną i przyprawami do miękkości. Wyjąć pestki ze
śliwek i zmiksować wraz z włoszczyzną. Doprawić pozostałymi przyprawami do
smaku. Polewkę można podawać z makaronem, łazankami lub grzankami.
Monika


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zalewajka polska [p]
ryż z jabłkami
śmietana do ubicia
Ciasto z jabłkami
pastrani?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »