Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupa z porów

Grupy

Szukaj w grupach

 

zupa z porów

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-07 22:52:23

Temat: zupa z porów
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora

ta sama książka

Zupa z porów francuska
4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
sól,
pieprz do smaku

Pory i ziemniaki ugotować w około 1 l wody do miękkości. Przetrzeć przez
sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku, ewentualnie dodać śmietanę lub
łyżeczkę masła. Można podać z grzankami i posypać natką pietruszki.
Monika


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-08 11:26:41

Temat: Re: zupa z porów
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Monika Zarczuk" <z...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:001901c43485$ac0f6000$6400a8c0@ap.siedlce.pl...
> ta sama książka
>
> Zupa z porów francuska
> 4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
> 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
> 1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
> sól,
> pieprz do smaku
>
> Pory i ziemniaki ugotować w około 1 l wody do miękkości. Przetrzeć przez
> sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku, ewentualnie dodać śmietanę lub
> łyżeczkę masła. Można podać z grzankami i posypać natką pietruszki.
> Monika
To byla moja pierwsza zupa jaka w zyciu ugotowalam :-)))
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-08 13:20:07

Temat: Re: zupa z porów
Od: "Magdalena W." <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
>
> Zupa z porów francuska
> 4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
> 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
> 1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
(ciach)
Bardzo podobnie robilo sie Boston Cream Fish Chowder, pyyyyyyszna zupke
rybna. Z tym ze pory najpierw lekko podsmazalam, potem dopiero zalewalam
woda i dodawalam ziemniaki. Jak to wszystko bylo juz prawie miekkie,
wkladalam 2-3 kostki filetow rybnych mrozonych (dowolnych), gotowalam az
byly miekkie i wtedy miksowanie. W ramach dosmaczania odrobina galki
muszkatolowej i obowiazkowo zabielenie smietana.

Pozdrawiam
Magdalena


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

polewka "soplica"
zalewajka polska [p]
ryż z jabłkami
śmietana do ubicia
Ciasto z jabłkami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »