| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-07 22:52:23
Temat: zupa z porówta sama książka
Zupa z porów francuska
4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
sól,
pieprz do smaku
Pory i ziemniaki ugotować w około 1 l wody do miękkości. Przetrzeć przez
sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku, ewentualnie dodać śmietanę lub
łyżeczkę masła. Można podać z grzankami i posypać natką pietruszki.
Monika
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-08 11:26:41
Temat: Re: zupa z porów
"Monika Zarczuk" <z...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:001901c43485$ac0f6000$6400a8c0@ap.siedlce.pl...
> ta sama książka
>
> Zupa z porów francuska
> 4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
> 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
> 1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
> sól,
> pieprz do smaku
>
> Pory i ziemniaki ugotować w około 1 l wody do miękkości. Przetrzeć przez
> sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku, ewentualnie dodać śmietanę lub
> łyżeczkę masła. Można podać z grzankami i posypać natką pietruszki.
> Monika
To byla moja pierwsza zupa jaka w zyciu ugotowalam :-)))
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-08 13:20:07
Temat: Re: zupa z porów
Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
>
> Zupa z porów francuska
> 4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
> 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
> 1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
(ciach)
Bardzo podobnie robilo sie Boston Cream Fish Chowder, pyyyyyyszna zupke
rybna. Z tym ze pory najpierw lekko podsmazalam, potem dopiero zalewalam
woda i dodawalam ziemniaki. Jak to wszystko bylo juz prawie miekkie,
wkladalam 2-3 kostki filetow rybnych mrozonych (dowolnych), gotowalam az
byly miekkie i wtedy miksowanie. W ramach dosmaczania odrobina galki
muszkatolowej i obowiazkowo zabielenie smietana.
Pozdrawiam
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |