« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-16 08:26:13
Temat: porady kuchenneZnalazłam takie porady :
- czosnku nie należy nigdy trzymać w lodówce bo gorzknieje
- zapach gotowanej kapusty złagodzimy przez dodanie skórki
chleba i liśc laurowy
- zupa będzie smaczniejsza ( bardziej aromatyczna) jeśli
warzywa podsmażymy lekko na maśle
- ryż zachowa biel i nie rozgotuje się jeśli do wody dodamy
kilka kropli soku cytrynowego
- twarde mięso szybciej zmięknie jeśli przy gotowaniu dodamy
łyżke wódki
-ryż nie będzie się sklejał jeśli wcześniej dokładnie go umyjemy
- truskawki mrożone będę soczyste jesli przed rozmrożeniem
posyppiemy je cukrem i przelejemy wrzątkiem
.."Kuchnia od kuchni" wydawnictwo Twój styl...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |