| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-09-26 16:07:23
Temat: prażenie zwykłej kukurydzyChciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy, uprawianej
powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?
Za odpowiedzi z gory dziekuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-09-27 07:00:33
Temat: Re: prażenie zwykłej kukurydzyUżytkownik "Hubert M. Staniszewski" <h...@o...pl> napisał:
> Chciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy, uprawianej
> powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
> wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
> kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?
Nie, to musi byc specjalna odmiana kukurydzy.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-09-27 07:09:08
Temat: Re: prażenie zwykłej kukurydzy
"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:fdfkol$cdf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Hubert M. Staniszewski" <h...@o...pl> napisał:
> > Chciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy,
uprawianej
> > powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
> > wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
> > kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?
>
> Nie, to musi byc specjalna odmiana kukurydzy.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Dokładnie - u nas najczęściej uprawiane są kukurydze pastewne, jadalne na
kaszę i mąkę (z pastewnych np. końskiego zębu też je można zrobić),
kukurydze cukrowe - do jedzenia po ugotowaniu, itp, oraz te pękające
(wyskakujące - stąd "pop").
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |