Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prażenie zwykłej kukurydzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

prażenie zwykłej kukurydzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-09-26 16:07:23

Temat: prażenie zwykłej kukurydzy
Od: "Hubert M. Staniszewski" <h...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy, uprawianej
powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?

Za odpowiedzi z gory dziekuje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-09-27 07:00:33

Temat: Re: prażenie zwykłej kukurydzy
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Hubert M. Staniszewski" <h...@o...pl> napisał:
> Chciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy, uprawianej
> powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
> wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
> kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?

Nie, to musi byc specjalna odmiana kukurydzy.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-09-27 07:09:08

Temat: Re: prażenie zwykłej kukurydzy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:fdfkol$cdf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Hubert M. Staniszewski" <h...@o...pl> napisał:
> > Chciałem zapytać, czy mozliwe jest uprazenie zwyklej kukurydzy,
uprawianej
> > powszechnie na polskich polach? Jesli tak, to w jaki sposob to zrobic -
> > wystarczy jej ususzenie, a nastepnie postepowanie dokladnie tak, jak z
> > kupowanym w sklepach gotowym do uprazenia pop-cornem?
>
> Nie, to musi byc specjalna odmiana kukurydzy.
>
> Pozdrawiam
> Lilla

Dokładnie - u nas najczęściej uprawiane są kukurydze pastewne, jadalne na
kaszę i mąkę (z pastewnych np. końskiego zębu też je można zrobić),
kukurydze cukrowe - do jedzenia po ugotowaniu, itp, oraz te pękające
(wyskakujące - stąd "pop").


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

flądra smażona? jak?
Suszę...
szukam przepisu
prosze o przepis
MYKOLOGIA STOSOWANA !!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »