Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prazuchy lub prazoki

Grupy

Szukaj w grupach

 

prazuchy lub prazoki

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2001-10-27 15:14:26

Temat: prazuchy lub prazoki
Od: "Luiza Groeneveld" <l...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora

Moja sw.pamieci Babcia przygotowywala wspaniale prazuchy.Kazdy myslal,ze
Babcia jest wieczna i nikt
nie poprosil o przepis.Wraz z Jej odejsciem skonczyly
sie prazuchy.
Moze ktos wie,jak to sie robi,ja ze skladnikow pamietam tylko ziemniaki i
make(?).
Thanks from the mountains-Luiza.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 15:51:53

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: "czarek" <c...@z...media.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wraz z Jej odejsciem skonczyly
> sie prazuchy.
> Moze ktos wie,jak to sie robi,ja ze skladnikow pamietam tylko ziemniaki i
> make(?).
> Thanks from the mountains-Luiza.
>
>
> Pamietam, ze przepis na prazuche jest w Kuuchni Polskiej PWE ale o ile
mnie pamiec nie myli ziemniaki nie wchodza w sklad tego dania. Moze masz na
mysli babke ziemniaczna
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 17:31:21

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

czarek wrote:

> Wraz z Jej odejsciem skonczyly
>> sie prazuchy.
>> Moze ktos wie,jak to sie robi,ja ze skladnikow pamietam tylko ziemniaki i
>> make(?).
>> Thanks from the mountains-Luiza.
>>
>>
>> Pamietam, ze przepis na prazuche jest w Kuuchni Polskiej PWE ale o ile
> mnie pamiec nie myli ziemniaki nie wchodza w sklad tego dania. Moze masz
> na mysli babke ziemniaczna

ziemniaki są. To nie jest kuchnia polska, tylko śląska. Tylko ten
przepis... Mój ojciec próbował robić, ale jego skrzypiało w zębach, a mojej
babci nie. Jeszcze zrobię wywiad, jak to próbował. O ile mnie scierosis nie
myli, to były to gorące ziemniaki plus mąka ziemniaczana.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 20:39:16

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Marek Czajkowski <m...@a...net.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> Dysponuje przepisami na prazuchy:
> 1. Z maki pszennej i gryczanej plus slonina
> 2. Prazuche mazowiecka z ziemniakow, maki zytniej lub pszennej
> 3. Prazuche ziemniaczana
>
> Ktora najbardziej interesuje?
>
Ja chetnie poznam wszystkie.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 20:51:51

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr> szukaj wiadomości tego autora

Jo tyz

Wkn a écrit :

> Użytkownik Marek Czajkowski <m...@a...net.pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> > Dysponuje przepisami na prazuchy:
> > 1. Z maki pszennej i gryczanej plus slonina
> > 2. Prazuche mazowiecka z ziemniakow, maki zytniej lub pszennej
> > 3. Prazuche ziemniaczana
> >
> > Ktora najbardziej interesuje?
> >
> Ja chetnie poznam wszystkie.
>
> Wkn

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 20:58:57

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



>> > Dysponuje przepisami na prazuchy:
>> > 1. Z maki pszennej i gryczanej plus slonina
>> > 2. Prazuche mazowiecka z ziemniakow, maki zytniej lub pszennej
>> > 3. Prazuche ziemniaczana
>> >
>> > Ktora najbardziej interesuje?
>> >
>> Ja chetnie poznam wszystkie.
>>
>> Wkn

pniewaz nie mam pojecia co to prazucha, to ja tez
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 21:22:56

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr> szukaj wiadomości tego autora

No wlasnie dlatego ze nie wiem co to prazucha a czuje cos smakowitego.......

Krysia Thompson a écrit :

> pniewaz nie mam pojecia co to prazucha, to ja tez
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
> ____________________________________________________
__________________________
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 21:38:50

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 27 Oct 2001 15:14:26 GMT, in pl.rec.kuchnia you wrote:

>Moja sw.pamieci Babcia przygotowywala wspaniale prazuchy.Kazdy myslal,ze
>Babcia jest wieczna i nikt
>nie poprosil o przepis.Wraz z Jej odejsciem skonczyly
>sie prazuchy.
>Moze ktos wie,jak to sie robi,ja ze skladnikow pamietam tylko ziemniaki i
>make(?).
>Thanks from the mountains-Luiza.
Moge podeslac zeskanowany artykul z czasopisma kulinarnego o prazusze.
Dysponuje przepisami na prazuchy:
1. Z maki pszennej i gryczanej plus slonina
2. Prazuche mazowiecka z ziemniakow, maki zytniej lub pszennej
3. Prazuche ziemniaczana

Ktora najbardziej interesuje?

Marek Czajkowski



--
----
Nowość! Bezpłatny Parking Domen + Wizytówka
Szczegóły: www.oferta.alpha.pl
----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 22:18:41

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: "Luiza Groeneveld" <l...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora


"Ania Nieszkowska" <n...@n...fr> schreef in bericht
news:3BDB25B0.735A8FF4@noos.fr...
> No wlasnie dlatego ze nie wiem co to prazucha a czuje cos
smakowitego.......
>
> Krysia Thompson a écrit :
>
> > pniewaz nie mam pojecia co to prazucha, to ja tez
> > Krysia
> > K.T. - starannie opakowana

Dziewczyny-czujecie dobrze.TO jest cos pysznego.Moja Babcia gotowala
do tego pyszna kapustke ( z grzybami lub -w sezonie-mloda).Palce lizac.

Zycze smacznego i tez czekam na przepis.
Luiza.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-27 22:53:28

Temat: Re: prazuchy lub prazoki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Luiza Groeneveld" <l...@n...nl> napisał w wiadomości
news:mbAC7.57217$Sd6.4237372@amsnews02.chello.com...
> Moja sw.pamieci Babcia przygotowywala wspaniale prazuchy.Kazdy myslal,ze
> Babcia jest wieczna i nikt
> nie poprosil o przepis.Wraz z Jej odejsciem skonczyly
> sie prazuchy.
> Moze ktos wie,jak to sie robi,ja ze skladnikow pamietam tylko ziemniaki i
> make(?).
> Thanks from the mountains-Luiza.

http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tlusty_czwa
rtek.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowy OutCook
Co jeszcze do polędwiczek w miodzie?
Ciasto z kruszonką
Ciasto do pizzy..
pozdrowienia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Pulpety z karpia w galarecie.
Wesołego Karpia !!
Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Pół tony najlepszej nie tylko w Polsce ale i na świecie kiszonej kapusty przyjedzie do Słupska na sylwestrowy bigos!!!
sos tajski Vifon a sriracha

zobacz wszyskie »

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X